GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΚΥΡΙΑ ΜΕΝΔΩΝΗ έχεις πιάσει πάτο ως πολιτικός...»

Krikor Tsakitzian   Κυρία Μενδώνη, δεν σε προβληματίζει ότι εδώ και καιρό έχεις στρέψει όλο τον κόσμο εναντίον σου; Πώς τα κατάφερες να σε χ...

Krikor Tsakitzian 
Κυρία Μενδώνη, δεν σε προβληματίζει ότι εδώ και καιρό έχεις στρέψει όλο τον κόσμο εναντίον σου; Πώς τα κατάφερες να σε χρεώνουν κάθε φορά και με κάτι νέο που έχεις κάνει χάλια;
Διαβάζω ότι σε κατηγορούν ακόμη και για πράγματα που θα έπρεπε να έχεις κάνει αλλά δεν έκανες ή που έκανες με λάθος τρόπο, από την εποχή που ήσουν ακόμη Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού.
Μέσα σε ενάμιση χρόνο στη θέση της υπουργού, λένε ότι έκανες τόσο κακό στον πολιτισμό, όσο κανείς άλλος συνάδελφός σου.
- Επί των ημερών σου κάηκε ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών και φυσικά δεν ανέλαβες τις ευθύνες σου, αλλά φρόντισες να τις ρίξεις στους άλλους.
- Τσιμέντωσες την Ακρόπολη, η οποία πλημμύρισε κι αυτή επί των ημερών σου. Και πάλι δεν θέλησες να αναλάβεις τις ευθύνες σου, αλλά προσπάθησες να μας πείσεις πως ήταν το καλύτερο έργο ανάπλασης του αρχαίου αυτού μνημείου που έγινε ποτέ.
- Άφησες εν μέσω πανδημίας και με κλειστά θέατρα, τους καλλιτέχνες στη μοίρα τους να φτωχοποιούνται εδώ και ένα χρόνο, λες και είχες προηγούμενα μαζί τους και παρακολουθείς με απάθεια τον αργό θάνατό τους, χωρίς ίχνος συμπόνοιας. Το μόνο που κάνεις όλο αυτό το διάστημα που είσαι σε αυτή τη θέση, είναι να εμφανίζεις πρώτους στις λίστες των επιδοτούμενων εκδηλώσεων, τους δυο – τρεις που φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των σκανδάλων για βιασμούς ενηλίκων και ανηλίκων και για απάνθρωπη συμπεριφορά στους εργαζόμενους.
Ά! Ξέχασα τα αρχαία, που υπέγραψες να τα πάρουν οι ξένοι για τα επόμενα πενήντα χρόνια και να μη τα δουν ποτέ, τουλάχιστον οι επόμενες δυο γενιές Ελλήνων.
Δεν έχεις καταλάβει ότι έχεις πιάσει πάτο ως πολιτικός που ασχολείται με τον ευαίσθητο χώρο του πολιτισμού; Κι αν παραμείνεις λίγο καιρό ακόμη στη θέση σου, τι πιστεύεις πως είναι αυτό που θα αλλάξει την εικόνα που έχει για σένα ο κόσμος, μετά απ’ όλα αυτά που έχεις διαπράξει σε βάρος του πολιτισμού;
Καλά εσύ είσαι σε μέθη που σου έχει προκαλέσει η εξουσία και δεν βλέπεις μπροστά σου. Οι στενοί σου συνεργάτες, γιατί δεν σου λένε την αλήθεια να σε βοηθήσουν να βάλεις φρένο στον κατήφορο που έχεις πάρει; Όσο μένεις στη θέση σου, διασύρεσαι ακόμη περισσότερο. Το να παραμένεις γαντζωμένη στη θέση σου με νύχια και με δόντια, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Θα καταγραφείς στις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας αυτού του πολύπαθου υπουργείου, ως η χειρότερη υπουργός που πέρασε ποτέ.
Πάψε να προσπαθείς να μας πείσεις ότι σε εξαπάτησε ο Λιγνάδης. Μέχρι χθες που σου βάραγαν τα τέλια για τα εγκλήματα που τον κατηγορούν, εσύ τον αποθέωνες και έσκιζες τα ιμάτιά σου για την αριστεία του. Σήμερα που αναγκάστηκες να βγεις να μιλήσεις, το μόνο που κατάφερες να μας πεις ήταν, « ο όφις με ηπάτησε».
Ναι ο Λιγνάδης είναι επικίνδυνος, αλλά το ίδιο επικίνδυνη είσαι κι εσύ για τον πολιτισμό και καλά θα κάνει ο πρωθυπουργός να μας απαλλάξει από τις υπηρεσίες σου όσο γίνεται πιο σύντομα, γιατί δεν πάει άλλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση