GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ και από την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «ΔΕΧΤΗΚΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ από διευθυντή μου στην τηλεόραση, στην Ελλάδα...»

Τη δική της εμπειρία από σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό της χώρο μοιράστηκε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου -η Ελληνίδα δημοσιογράφος που εργ...



Τη δική της εμπειρία από σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό της χώρο μοιράστηκε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου -η Ελληνίδα δημοσιογράφος που εργάστηκε στη σουηδική τηλεόραση αλλά και στην ΕΡΤ μετά το 2004-  μιλώντας στη Σάσα Σταμάτη και την εφημερίδα "On Time".

"Όπως και στις περισσότερες άλλες γυναίκες, έτσι κι εγώ έχω δεχτεί παρενόχληση, το οποίο δυστυχώς υπάρχει παντού σε όλες τις χώρες, σε όλες τις κουλτούρες, σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, αλλά κυρίως πάρα πολύ στα ανταγωνιστικά επαγγέλματα. Κάποιοι εκμεταλλεύονται την εξουσία τους και χρησιμοποιούν τρόπους και για καταπιέσουν και να κακοποιήσουν τα θύματά τους" δήλωσε η γνωστή δημοσιογράφος.

"Εμένα μου έχουν συμβεί διάφορα κατά καιρούς. [...] Από άνδρες που χρησιμοποιούν διάφορες σεξιστικές εκφράσεις μέχρι κάποιος που επέμενε, στην Ελλάδα αυτό μου έχει συμβεί, ένας διευθυντής που ήθελε ντε και καλά να βγούμε μαζί βράδυ και του έλεγα 'εγώ δεν βγαίνω βράδυ με τα αφεντικά μου τετ α τετ' " συμπλήρωσε.

Πώς αντέδρασε εκείνος; “Μετά άρχισε να μου λέει διάφορα περίεργα και μου είπε ‘και τώρα που σε κοιτάζω καλά βλέπω ότι λίγο τα αυτιά σου’. Πώς έκανες τέτοια μεγάλη καριέρα στην τηλεόραση;’, αυτό μου είπε όταν κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να πετύχει τον στόχο του και εγώ ότι δεν είμαι διατεθειμένη να καταπατήσω την αξιοπρέπειά μου” απάντησε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, εξηγώντας πως στα χρόνια που ακολούθησαν άλλες συνάδελφοί της κατήγγειλαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο και απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Πηγή: https://www.thestival.gr/eidiseis/lifestyle/alexandra-paschalidoy-me-pieze-ekvias/

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση