GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΥΠΟΥΡΓΟΣ καταδικάστηκε για βιασμό και σεξουαλική επίθεση και μπήκε στη φυλακή...

Σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών καταδικάστηκε,  μετά από 11 ώρες συνεδρίασης στη δίκη σε δεύτερο βαθμό, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ζορζ Τρον,...


Σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών καταδικάστηκε,  μετά από 11 ώρες συνεδρίασης στη δίκη σε δεύτερο βαθμό, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ζορζ Τρον, για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε εργαζόμενη του δημαρχείου στο προάστιο του Παρισιού Ντραβέιγ (Εσσόν) την περίοδο 2009 - 2010, όταν ήταν δήμαρχος της πόλης. 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο Τρον πήρε το δρόμο για τη φυλακή, καθώς από τα πέντε χρόνια κάθειρξη, τα τρία είναι άμεσα εκτίσιμα και τα δύο με αναστολή. Η ποινή συνοδεύεται από εξάχρονο αποκλεισμό από δημόσιες δραστηριότητες και καταχώριση του ονόματός του στον φάκελο των σεξουαλικών παραβατών.

Η πρώην συνεργάτιδά του στο δημαρχείο σε θέματα πολιτισμού, Μπριζίτ Γκρουέλ καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή για συνέργεια στις κατηγορίες του Τρον.

Αν και οι καταγγέλλουσες υπάλληλοι ήταν δύο, το δικαστήριο αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους για το σκέλος των κατηγοριών που αφορούσαν τη μία εκ των δύο.

Οι δύο πρώην υπάλληλοι του δημαρχείου της Ντραβέιγ είχαν κατηγορήσει τον 63χρονο δήμαρχο πως με πρόφαση ότι θα τους κάνει μασάζ στα πόδια τις άγγιξε ανάρμοστα και τις βίασε, σε τουλάχιστον τρία περιστατικά, με παρούσα τη βοηθό του επί των πολιτιστικών Μπριζίτ Γκρουέλ, μεταξύ του 2007 και του 2010.

Στην πρώτη δίκη το 2018, οι δύο κατηγορούμενοι, που δηλώνουν αθώοι, είχαν απαλλαγεί. Αρνούνται οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση με τις καταγγέλλουσες ή ακόμη και μεταξύ τους.

Στο δικαστήριο ωστόσο και μετά από συνεδρίαση 11 ωρών, ο βιασμός και η σεξουαλική επίθεση αναγνωρίστηκαν μόνο για την Βιρζινί Εττέλ, τον Νοέμβριο του 2009 και τον Ιανουάριο του 2010, καθώς «καθορίζονται ξεκάθαρα από τη συνεχή και λεπτομερή μαρτυρία του θύματος», όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του δικαστηρίου διαβάζοντας την απόφαση, αλλά όχι για τη δεύτερη καταγγέλλουσα, Έβα Λουμπριέ που ξέσπασε σε λυγμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση