GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΒΙΑΣΜΟΙ κατ' εξακολούθηση!» ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ οι δύο περιπτώσεις που "έκαψαν" τον Λιγνάδη...

Οι περιπτώσεις που προς το παρόν  βαρύνουν τον  Δημήτρη Λιγνάδη είναι δύο. Η μία του 25χρονου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 χρόνω...



Οι περιπτώσεις που προς το παρόν  βαρύνουν τον  Δημήτρη Λιγνάδη είναι δύο. Η μία του 25χρονου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 χρόνων και μία ακόμα που έγινε στην Εισαγγελία υπό άκρα μυστικότητα. 


Κρίσιμη η μαρτυρία γυναίκας που γνώριζε πολλά για την ιδιωτική ζωή του γνωστού θεατρανθρώπου.
Μετά τις καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε επιβεβαίωση των καταγγελιών των θυμάτων με εξέταση μαρτύρων και απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένα,  η Εισαγγελία προχώρησε ταχύτατα και μεθοδικά στην ενέργεια αυτή λόγω των σοβαρότατων καταγγελιών κατά του Δημήτρη Λιγνάδη οι οποίες:

α) αποτυπώνονται με παράθεση στοιχείων στη μήνυση που κατέθεσε ο 25χρονος σήμερα άνδρας για αποπλάνηση και βιασμό του σε ηλικία 14 ετών, το 2010 και

β) περιγράφονται λεπτομερώς σημαντικές καταθέσεις μαρτύρων, που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές και επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες, κάνοντας λόγο μάλιστα ακόμη και για χορήγηση ναρκωτικών και αλκοόλ σε ανήλικους ώστε να κάμπτεται η αντίστασή τους και να μπορεί ανενόχλητα ο γνωστός ηθοποιός- σκηνοθέτης να τους κακοποιεί σεξουαλικά μέσα στο σπίτι του.

Το  αδίκημα του βιασμού, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με τη μήνυση τελέστηκε το 2010, σε χρόνο δηλαδή που δεν έχει επέλθει παραγραφή και συνεπώς οι εισαγγελικές αρχές μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυσή του ο 25χρονος περιγράφει με λεπτομέρειες τον τρόπο που ο σκηνοθέτης τον πλησίασε στην πλατεία Μεταξουργείου της Αθήνας και αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη του τον οδήγησε στο σπίτι του στην ίδια περιοχή και τον βίασε.

«Από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο» τόνισε ο δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία να παρέμβει και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες της διερεύνησης των καταγγελιών.

Ο μηνυτής φέρεται να έχει περιγράψει μάλιστα πως στο σπίτι του σκηνοθέτη έβλεπε να μπαινοβγαίνουν και άλλα ανήλικα, τα οποία ενδεχομένως να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Σε βάρος του Λιγνάδη έχει κατατεθεί ακόμη μία μήνυση για βιασμό από τον 40χρονο σήμερα Βασίλη Κ., ο οποίος μάλιστα παραχώρησε και εκτενή τηλεοπτική συνέντευξη για τα όσα κατήγγειλε στη Δικαιοσύνη.

Ο μηνυτής κατηγορεί τον σκηνοθέτη ότι τον βίασε πριν από 25 χρόνια, όταν ήταν 15 ετών. Ωστόσο το αδίκημα, παρότι είναι κακούργημα, είναι ήδη παραγεγραμμένο, καθώς έχει παρέλθει το ανώτατο όριο παραγραφής που είναι η δεκαπενταετία.

Νέα μαρτυρία για βιασμό
Σύμφωνα με πληροφορίες στα χέρια του εισαγγελέα υπάρχει κατάθεση από μάρτυρα, ο οποίος υποστήριξε ότι έπεσε και αυτός θύμα βιασμού από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη την τελευταία εξαετία.

Ο μάρτυρας κλήθηκε από τον εισαγγελέα στο πλαίσιο την διερεύνησης της πρώτης μήνυσης που υπεβλήθη από τον 40χρονο Βασίλη Κ. και φέρεται η μαρτυρία του να είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντική για τη δράση του σκηνοθέτη, καθώς τα όσα περιγράφει δεν είναι παραγεγραμμένα.

Στοιχεία-φωτιά φέρεται να κατέθεσε χθες υπό άκρα μυστικότητα η γυναίκα μάρτυρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανήκε μέχρι το 2017 στο πολύ στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη. Φέρεται να αναφέρθηκε στη δράση του σκηνοθέτη και στον τρόπο που προσέγγιζε ανήλικους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση