GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΩΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕ ο Σαλβίνι! ΕΚΠΛΗΞΗ από την Λέγκα που υπερψήφισε το Ταμείο Ανάκαμψης στην Ευρωβουλή...

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας στην είδηση ότι η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε να υπερψηφίσει το Ευρωπαϊκό Ταμε...


Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας στην είδηση ότι η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε να υπερψηφίσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Και οι 28 ευρωβουλευτές της Λέγκα τάχθηκαν υπέρ του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως έκανε γνωστό το κόμμα τους, μετά από τηλεδιάσκεψη κατά την οποία συζήτησαν αναλυτικά το θέμα με τον Σαλβίνι.

«Στόχος μας είναι η Ιταλία να ξαναγίνει πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Μας ενδιαφέρει το εθνικό μας συμφέρον και είμαστε στην Ευρώπη για να αλλάξουμε ορισμένους κανόνες που και ο ίδιος ο Μάριο Ντράγκι αναγνώρισε ότι δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες τις εποχής μας. Δεν βρισκόμαστε στην Ευρώπη για να αλλάζουμε μπλουζάκια, μας ενδιαφέρει η ουσία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι.

Ιταλοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η στάση της Λέγκα στην  ψηφοφορία αποδυναμώνει το μέτωπο τον αντιευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων, ενώ δείχνει ξεκάθαρα ότι το κόμμα του Σαλβίνι κατεβάζει αισθητά τους τόνους και υιοθετεί μια μετριοπαθέστερη στάση, ενόψει της ένταξής του στη νέα ιταλική κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Στο ίδιο, πάντα, μήκος κύματος, χθες ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι «η Λέγκα ζητά το μεταναστευτικό να αντιμετωπιστεί από την Ιταλία όπως γίνεται στη Γαλλία και στη Γερμανία» και πρόσθεσε ότι τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης και εφαρμογής της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση