GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ σε εκατομμύρια πολίτες! ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ανιχνεύουν τώρα τον κορονοϊό από τον... πρωκτό

Κινέζοι πολίτες αποφεύγουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους για τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς αφού οι υγειονομικές αρχές του Πεκίνου...


Κινέζοι πολίτες αποφεύγουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους για τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς αφού οι υγειονομικές αρχές του Πεκίνου εισήγαγαν δοκιμές πρωκτικού επιχρίσματος για τον COVID-19!

Όπως γράφει το taiwanenglishnews.com οι πολίτες  σύμφωνα με αναφορές πολλών μέσων, συμπεριλαμβανομένης της Apple Daily, δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν να χάσουν τις διακοπές αντί να υποβληθούν σε μια διαδικασία που θεωρούν  παρεμβατική, προσβλητική και ταπεινωτική.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα είναι τόσο ντροπιασμένοι», έγραψε ένας χρήστης στην κινεζική ιστοσελίδα κοινωνικών μέσων Weibo. Μια δημοσκόπηση στο Weibo έδειξε ότι το 80% των ερωτηθέντων «δεν μπορούσε να αποδεχτεί» τη μέθοδο, ανέφερε η Washington Post .

«Δεν είναι πολύ επιβλαβές, αλλά είναι πολύ προσβλητικό», δήλωσε ένας χρήστης που ανέφερε στο κατάστημα πολυμέσων New Talk της Ταϊβάν. «Αφού διάβασα τις επίσημες αφίσες, έχω εγκαταλείψει την ιδέα να πάω σπίτι για το νέο έτος», είπε ένας άλλος. Το θέμα του πρωκτικού δοκιμών επιχρίσματος προκάλεσε και άλλες επικρίσεις. 

Ένα σχηματικό διάγραμμα για μια δοκιμασία πρωκτικού 
στυλεού νουκλεϊκού οξέος που δημοσιεύτηκε από το People's Daily Online.

Κατά τις διακοπές της σεληνιακής Πρωτοχρονιάς της Κίνας γίνονται  περίπου 3 δισεκατομμύρια ταξίδια σε αυτό που μερικές φορές ονομάζεται «η μεγαλύτερη ετήσια μετανάστευση στον κόσμο».  Και οι Κινέζοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι ακόμη και μια απλή περίπτωση που δεν εντοπίστηκε θα μπορούσε να μετατραπεί σε εκδήλωση σούπερ-διάδοσης. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση ενέκρινε μια εκτεταμένη χρήση δοκιμών με πρωκτικό μάκτρο.

«Εάν προσθέσουμε δοκιμασία με πρωκτικό στυλεό, μπορεί να αυξήσει το ποσοστό εντοπισμού μολυσμένων ασθενών», δήλωσε ο Li Tongzeng, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στο νοσοκομείο του Πεκίνου You'an.

«Διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι ασυμπτωματικοί ασθενείς τείνουν να αναρρώσουν γρήγορα. Είναι πιθανό ότι δεν θα υπάρχει ίχνος του ιού στο λαιμό τους μετά από τρεις έως πέντε ημέρες», είπε ο Δρ Λι. «Αλλά ο ιός διαρκεί περισσότερο από τα δείγματα που λαμβάνονται από την πεπτική οδό και τα περιττώματα του ασθενούς, σε σύγκριση με αυτά που λαμβάνονται από την αναπνευστική οδό. Εάν πραγματοποιήσουμε πρωκτικά επιχρίσματα για δοκιμές νουκλεϊκών οξέων, θα αυξήσει τα ποσοστά ανίχνευσης των ασθενών και θα μειώσει την πιθανότητα μιας χαμένης διάγνωσης."

Η δοκιμασία του πρωκτικού επιχρίσματος περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός μπατονιού με άκρη βαμβακιού 3-5 εκατοστών στο ορθό και στη συνέχεια περιστρέφοντας απαλά το στυλεό αρκετές φορές. Το στυλεό τοποθετείται στη συνέχεια σε ένα δοχείο για ανάλυση σε εργαστήριο χρησιμοποιώντας δοκιμή PCR.

Ενώ οι αναφορές τόνισαν ότι η μέθοδος δοκιμής χρησιμοποιείται μόνο για περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, οι επιβάτες που φτάνουν στο Πεκίνο, οι κάτοικοι κέντρων καραντίνας και,  σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, μια ομάδα περισσότερων από 1.000 μαθητών και δασκάλων που πιστεύεται ότι εκτέθηκαν στον ιό, ήταν μεταξύ εκείνων που έχουν υποβληθεί στις δοκιμές, ανέφερε ο Forbes

Το βίντεο μετά το στυλεό γίνεται viral

Εν τω μεταξύ, ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τη Sina News  στις 29 Ιανουαρίου και δείχνει ότι οι ασθενείς περπατούσαν έξω από μια κλινική με ένα ασυνήθιστο βάδισμα αφού έκαναν μια δοκιμασία πρωκτικού επιχρίσματος, έγινε viral στις κινεζικές πλατφόρμες κοινής χρήσης βίντεο και κοινωνικά μέσα.

Το βίντεο γυρίστηκε στο Shijiazhuang, Hebei, σύμφωνα με διάφορες αναφορές στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. "Οι άνθρωποι στο Shijiazhuang μετατράπηκαν σε πιγκουίνους σε δευτερόλεπτα μετά τη δοκιμασία του πρωκτικού επιχρίσματος", ανέφερε το People's Daily News.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση