GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΟΜΜΑ; Ο Τραμπ (μετά την αθώωσή του) προαναγγέλλει ότι «το κίνημά μας μόλις τώρα ξεκινά...»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η δίκη στη Γερουσία ήταν άλλη μια φάση του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία τη...


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η δίκη στη Γερουσία ήταν άλλη μια φάση του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας».

Ο Τραμπ έκανε τη δήλωση αυτή μετά την απαλλαγή του από τη Γερουσία στη δεύτερη δίκη του μέσα σε 12 μήνες. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που απαλλάχθηκε από την αμερικανική Γερουσία από την κατηγορία για υποκίνηση της επίθεσης υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, υποσχέθηκε να «συνεχίσει» να υπερασπίζεται «το μεγαλείο της Αμερικής».

«Το σπουδαίο, ιστορικό και πατριωτικό κίνημά μας, Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά (Make America Great Again), μόλις άρχισε», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Τραμπ.

«Τους μήνες που έρχονται, θα έχω πολλά πράγματα να μοιραστώ μαζί σας και ανυπομονώ να συνεχίσουμε την απίθανη περιπέτειά μας για το μεγαλείο της Αμερικής», πρόσθεσε χωρίς να δίνει διευκρινήσεις για το πώς οραματίζεται το πολιτικό του μέλλον. Ο Τραμπ πάντως, μετά από την απόφαση, ετοιμάζεται να κάνει διάγγελμα το πρωί της Πέμπτης (8 το βράδυ ώρα Ελλάδας).

Την ίδια ώρα περισσότεροι από τα δύο τρίτα των Ρεπουμπλικανών θα υποστήριζαν ένα νέο κόμμα ή τουλάχιστον θα το σκεφτόντουσαν, αν ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο ιδρυτής αυτού του νέου κόμματος. Αυτό προκύπτει από σφυγμομέτρηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS. Πάντοτε βέβαια αρνείτο ότι θέλει να ιδρύσει ένα νέο κόμμα. Η νέα δημοσκόπηση ωστόσο, ίσως να τον έχει βάλει σε σκέψεις, αφού όλα δείχνουν ότι από μόνος του θα μπορούσε να αποτελέσει τη δεύτερη πολιτική δύναμη στις ΗΠΑ μετά τους Δημοκρατικούς.

Ευχαριστώντας προς το παρόν όλους τους γερουσιαστές «που υπερασπίστηκαν περήφανα το Σύνταγμα», κατήγγειλε μια διαδικασία αποπομπής που δεν ήταν κατά την άποψή του παρά μια νέα φάση «του μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία».

«Κανείς πρόεδρος ποτέ δεν έτυχε τέτοιας μεταχείρισης», είπε, επαναλαμβάνοντας μια διατύπωση που χρησιμοποιούσε συχνά σε όλη τη διάρκεια της θητείας του. Ο πρώην πρόεδρος δεν αναφέρθηκε σε καμιά στιγμή στους επτά Ρεπουμπλικανούς που ψήφισαν υπέρ της ενοχής του.

Πενήντα επτά γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της ενοχής του Τραμπ για «υποκίνηση σε εξέγερση» και 43 κατά, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί η απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων για την καταδίκη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση