GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΑΛΟΣ για το έγγραφο της ΕΡΤ! «ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ φωτογραφία και βίντεο από την Ικαρία...»

Σάλο και αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει ένα έγγραφο που φέρεται να απευθύνεται στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, με οδηγίες για τον τρόπο κάλυψης ...


Σάλο και αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει ένα έγγραφο που φέρεται να απευθύνεται στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, με οδηγίες για τον τρόπο κάλυψης του «τραπεζώματος» Μητσοτάκη στην Ικαρία αλλά και την υπόθεση της παραίτησης του κ. Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο. Το έγγραφο  κοινοποίησε στο Twitter o δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης.

Στην ανάρτησή του  σχολιάζει: «Χτες το μεσημέρι, στο δελτίο της ΕΡΤ1 έπαιξε η "επίσκεψη" στην Ικαρία. Προέκυψε χαμός φυσικά και για να μην γίνει ξανά τέτοιο "λάθος" κολλήθηκε η ανακοίνωση της φωτό στην Αίθουσα Παραγωγής...».

Η ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων, «δεν παίζουμε φωτογραφία αλλά ούτε και βίντεο Κ. Μητσοτάκη από τη βεράντα του σπιτιού Στεφανάδη (τραπέζι), Ικαρία». «Να τη χαίρεστε τη δημόσια τηλεόραση κύριε Λιβάνιε», κατέληξε στην ανάρτησή του ο Χρ. . Ξανθάκης.

Το έγγραφο έχει ως εξής:


Απάντηση έδωσε η ΕΡΤ στην καταγγελία του δημοσιογράφου Χρήστου Ξανθάκη. Ο διευθυντής ειδήσεων  Φώτης Καφαράκης απάντησε ότι η ΕΡΤ ήταν το πρώτο κανάλι που παρουσίασε το σχετικό θέμα - από το Σάββατο το βράδυ, ενώ έπαιξε τα σχετικά πλάνα και στα δελτία της Κυριακής:
«Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.
Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00.
Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ».





ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών
Ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ με την ανάρτησή του επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση: «Το βίντεο από το τραπέζωμα του κ. Μητσοτάκη με 40 άτομα έπαιξε... εκ παραδρομής για λίγα δευτερόλεπτα μόνο στο κυριακάτικο δελτίο των 15:00.
Αποτέλεσμα ήταν μετά από φασαρία στην ΕΡΤ, όταν διαπιστώθηκε το «λάθος», να αναρτηθούν στην αίθουσα παραγωγών οι επίμαχες γραπτές οδηγίες.
Φυσικά η εντολή εξετελέσθη, καθώς τα υπόλοιπα δελτία της ΕΡΤ δεν είχαν κανένα πλάνο από το βίντεο στο οποίο φαίνονται ο κ. Μητσοτάκης με 40 άτομα να μπαίνουν στο σπίτι του κ. Στεφανάδη».
«Περιμένουμε λοιπόν τον κ. Ζούλα και το γραφείο του Πρωθυπουργού, στο οποίο υπάγεται η ΕΡΤ, να απαντήσουν ποιος έδωσε αυτές τις εντολές. Τους καλούμε να είναι προσεκτικοί, διότι υπάρχουν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες», καταλήγει η ανακοίνωση.
Το θέμα μάλιστα φέρνουν στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση προς τον Θ. Λιβάνιο ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μάριος Κάτσης και η Αναπλ. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Νατάσα Γκαρά.

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Οφείλουν εξηγήσεις
«Είναι γεγονός ότι η ΕΡΤ -όπως και αλλά κανάλια αρχικά -αποσιώπησαν το κορωνοπάρτι του κ. Μητσοτάκη, όπως και τις αποδοκιμασίες στην Ικαρία.
Δεν γνωρίζουμε αν έγινε παρέμβαση με σκονάκι (όπως καταγγέλλεται ) ή με προφορική εντολή. Το βέβαιον είναι ότι έγινε.
Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΡΤ οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις», σχολίασε το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

ΚΚΕ: Απόδειξη ότι μεταχειρίζονται διαχρονικά την ΕΡΤ ως φερέφωνο

«Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, με οδηγίες προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, για το τι πρέπει να προβάλλουν και τι όχι απ' την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία -εφόσον ισχύει- δεν αποτελεί μόνο άθλια προσπάθεια λογοκρισίας απ' την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και μια ακόμη απόδειξη για το πως οι κυβερνήσεις μεταχειρίζονται διαχρονικά την ΕΡΤ ως δικό τους φερέφωνο» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση