GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!» ΕΠΙΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ οι ένοχοι για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη...

Σε νέα φάση περνάει η υπόθεση «Σήφης Βαλυράκης» μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεδ...


Σε νέα φάση περνάει η υπόθεση «Σήφης Βαλυράκης» μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεδόθη βούλευμα που κάνει λόγο για κακουργηματικές πράξεις κάποιων, που οδήγησαν στον θάνατο τον πρώην υπουργό και πλέον η αινιγματική ιστορία της Ερέτριας αντιμετωπίζεται ως δολοφονία. 

Σε αυτό το δεύτερο επίπεδο, η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη είναι αποφασισμένη να επικηρύξει τα πρόσωπα που έστειλαν τον 78χρονο στο θάνατο, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις έρευνες και να σπάσει η ομερτά των ψαράδων της περιοχής.
Στο παιχνίδι των ερευνών μπήκε, ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Βαλυράκη, ο πρώην στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ Μανώλης Σφακιανάκης, μάστερ στα ηλεκτρονικά, προκειμένου να συνδράμει στο κομμάτι των ψηφιακών πειστηρίων. Μέσω ενός προγράμματος – αράχνη θα σαρωθούν, θα καταγραφούν και θα αναλυθούν σήματα από κεραίες, δορυφόρους, GPS ακόμη και τη Google και τις μοτορόλες των ψαράδων προκειμένου να ξεδιπλωθεί όλο το εφιαλτικό σκηνικό εκείνο το παγωμένο μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν στους ερευνητές, ότι στην ευρύτερη περιοχή κινείται μια ομάδα ψαράδων, οι επονομαζόμενοι και «καουμπόηδες των θαλασσών» οι οποίοι σαρώνουν τα παράλια υποδυόμενοι τους προστάτες του νόμου. Ήδη έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σε βάρος έξι επαγγελματικών σκαφών που απέπλευσαν από το λιμάνι της Ερέτριας μεταξύ 11 το πρωί και 2 το μεσημέρι εκείνης της Κυριακής ενώ μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 50 καταθέσεις στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Λιμενικό για την υπόθεση.

Η επικήρυξη
Μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Χαλκίδος από την οικογένεια του 78χρονου πολιτικού,  μια νέα κίνηση δείχνει ότι η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη Μίνα και τα παιδιά του Αλέξανδρος και Γιάννης δείχνουν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν την υπόθεση και να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφάσισαν να επικηρύξουν τους δράστες. Ουσιαστικά μιλάμε για μια συμβολική κίνηση που έχει ως στόχο να βοηθήσει προκειμένου να σπάσει η ομερτά και να ανοίξουν τα στόματα, καθώς οι εκτιμήσεις τους λένε ότι πίσω από το θάνατο του ανθρώπου τους δεν κρύβεται δυστύχημα αλλά ανθρωποκτονία. Η οικογένεια, είναι αποφασισμένη να διαθέσει ένα σεβαστό ποσό σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν τις έρευνες στην αποκάλυψη της αλήθειας. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες η κυρία Βαλυράκη και οι γιοί του θανόντος, θα ανακοινώσουν την απόφαση τους όπως φυσικά και το ύψος του ποσού που θα εισπράξει όποιος «ξεκλειδώσει» την υπόθεση.

Είναι δεδομένο, ότι στη δικογραφία που σχηματίζεται υπάρχουν τουλάχιστον δύο βίντεο, που δείχνουν ότι λίγη ώρα μετά την αναχώρηση της κόκκινης βάρκας του Σήφη Βαλυράκη από το λιμάνι της Ερέτριας, απέπλευσαν έξι αλιευτικά τα οποία κινήθηκαν προς το σημείο που βρισκόταν το μικρό σκάφος του 78χρονου πολιτικού. Κάποιοι από τους επαγγελματίες ψαράδες, τα σκάφη των οποίων κατεγράφησαν από ένα drone που πετούσε στην περιοχή και την κάμερα ενός καταστήματος της Ερέτριας και φαίνονται να απομακρύνονται από το λιμανάκι, δικαιολόγησαν την παρουσία τους στο σημείο λέγοντας ότι βγήκαν απλά για να φορτίσουν τις μπαταρίες των σκαφών τους χωρίς ωστόσο να θυμούνται την ακριβή ώρα που το έκαναν. Για το λόγο αυτό, το Λιμενικό, έχει αφαιρέσει τις συσκευές GPS από όσα σκάφη είχαν navigator και τα συστήματα αυτά, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων για ανάλυση. Παράλληλα, έχουν καταγραφεί οι πινακίδες συγκεκριμένων οχημάτων τα οποία κινήθηκαν προς και από το λιμάνι εκείνη τη χρονική περίοδο και ενδεχομένως κάποιοι από τους επιβαίνοντες να έχουν σχέση με τον θάνατο του πρώην υπουργού.

  Η βάρκα του Σήφη Βαλυράκη

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε πολλές περιοχές της χώρας, ειδικά σε μικρές παραθαλάσσιες κοινότητες, κυρίως επαγγελματίες ψαράδες αναλαμβάνουν ρόλο ανάλογο με αυτό των σερίφηδων σε επαρχίες της Αμερικής. Οι επονομαζόμενοι και «καουμπόηδες των θαλασσών», πατάνε στη συντεχνιακή ομερτά για να λύνουν και να δένουν. Ακόμη και σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν σκάφη του Λιμενικού λόγω των λιγοστών κατοίκων αναλαμβάνουν να κάνουν θαλάσσιες περιπολίες, να κάνουν συστάσεις και να απειλούν ακόμη και με πρόστιμα.

 
 Το σημείο στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο Σήφης Βαλυράκης

Στην περίπτωση του αιφνίδιου θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, οι έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών εκτοξεύονται μετά το βούλευμα που εκδόθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και κάνει λόγο για κακούργημα. Η μετατροπή των κατηγοριών από πλημμεληματικές σε κακουργηματικές λύνει τα χέρια των αρχών που πλέον μπορούν να διεξάγουν έρευνες για ανθρωποκτονία.

Έτσι, η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η οικογένεια στην Εισαγγελία Χαλκίδας ζητώντας άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου η έρευνα των επικοινωνιών σε εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις να δείξει συγκεκριμένα πρόσωπα έγινε δεκτή ανοίγοντας τον δρόμο των ερευνών. Οι δικαστικές αρχές της Χαλκίδας ενέκριναν το αίτημα και έτσι οι πληροφορίες λένε ότι σε συνάρτηση με το βούλευμα που εκδόθηκε, μπαίνουν στο μικροσκόπιο συνομιλίες για το χρονικό διάστημα από τις 11 έως τις 2 της Κυριακής 24 Ιανουαρίου, όπου φαίνεται εντός του κόλπου της Ερέτριας να κινούνται συγκεκριμένα αλιευτικά σκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση