GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ροπή επί πολλά έτη!» ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ το ένταλμα σύλληψης για τον Λιγνάδη...

Ως ένα αδίστακτο και επικίνδυνο άτομο σκιαγραφούν οι εισαγγελικές αρχές τον μέχρι πρότινος καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτ...

Ως ένα αδίστακτο και επικίνδυνο άτομο σκιαγραφούν οι εισαγγελικές αρχές τον μέχρι πρότινος καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα του «βιασμού κατά συρροή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του γίνεται λόγος για «εμμονή και εγκληματική ροπή επί πολλά έτη», για «σοβαρές ενδείξεις ενοχής για βιασμό κατά συρροή», για «άσκηση βίας σε βάρος ανηλίκων και για κακοποίησή τους σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας».

Κατά τις ίδιες πηγές, στο ένταλμα βάσει του οποίου συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης τονίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης «προσέγγιζε μεθοδικά και συστηματικά τα ανήλικα θύματά του, κυρίως αλλοδαπούς, εκμεταλλευόμενος την ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία τους και την επαγγελματική του ιδιότητα. Αφού καλλιεργούσε κλίμα εμπιστοσύνης στη συνέχεια είτε ασκώντας βία, είτε οδηγώντας τα θύματά του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας τα κακοποιούσε σεξουαλικά».

Στο ένταλμα οι εισαγγελικές αρχές κάνουν λόγο ακόμη για «σοβαρές ενδείξεις ότι έχει σχεδιάσει και άλλες παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, εκτός δηλαδή από αυτές για τις οποίες ασκήθηκε ποινική δίωξης εναντίον του».

Την Τετάρτη η απολογία
Ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα περάσει το κατώφλι της αρμόδιας ανακρίτριας την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, αφότου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης φορώντας χειροπέδες και την προβλεπόμενη μάσκα προστασίας, έφτασε λίγο πριν τις 10 το πρωί σήμερα, Κυριακή, στην ανακρίτρια για να λάβει γνώση της δικογραφίας και να ζητήσει ολιγοημερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, η οποία θα κινηθεί στη γραμμή άρνησης, κάτι που προανήγγειλε άλλωστε ο δικηγόρος του σε δηλώσεις του.

Μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κατηγοριών που βαρύνουν τον μέχρι πρότινος καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου αν θα κριθεί προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση