GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΜΠΤΩΣΗ; Έξι άνθρωποι πέθαναν αφότου έκαναν το εμβόλιο για τον κορονοϊό στην Ελβετία...

Τουλάχιστον 63 περιπτώσεις με ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό για τη νόσο COVID-19, εκ των οποίων και έξι θάνατοι, έχουν καταγραφ...



Τουλάχιστον 63 περιπτώσεις με ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό για τη νόσο COVID-19, εκ των οποίων και έξι θάνατοι, έχουν καταγραφεί στην Ελβετία, όπως έγινε γνωστό από την εθνική ρυθμιστική Αρχή για τα φάρμακα την Παρασκευή... 

H ελβετική ρυθμιστική Αρχή για τα φάρμακα, η Swissmedic, ανέφερε την Παρασκευή (05/02) πως έχουν καταγραφεί 63 περιπτώσεις με ανεπιθύμητες ενέργειες, που πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από τα εμβόλια για τη νόσο COVID-19, και μάλιστα σημειώθηκαν και έξι θάνατοι.

Πάντως, σε σχετική ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Δημόσιας Υγείας τονίζεται ότι καμιά από τις περιπτώσεις δεν αποδεικνύει -μέχρι στιγμής- ότι υπάρχει πρόβλημα με τα εμβόλια.

Οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες βρέθηκαν σε γυναίκες (57%) και από τις 63 περιπτώσεις, οι 37 (59%) θεωρήθηκαν επιπόλαιες και οι πιο συχνές παρενέργεις που καταγράφηκαν ήταν πονοκέφαλος, ρίγη, πυρετός και πόνος στο σημείο της ένεσης.

Ακόμα, οι υπόλοιπες 26 περιπτώσεις (41%) ήταν σοβαρές, καθώς οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιελάμβαναν δύσπνοια, αγγειοοίδημα για το οποίο απαιτείται νοσηλεία, εξάνθημα που σχετίζεται με αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς και σοβαρά συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη όπως είναι υψηλός πυρετός, πόνος στα άκρα.

Επισημαίνεται, δε, πως έξι ασθενείς ηλικίας από 85 έως 92 ετών, που είχαν κάποιες ασθένειες πριν από τον εμβολιασμό, πέθαναν.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας, ωστόσο, υποστηρίζει:
«Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι θάνατοι συσχετίστηκαν με ασθένειες που συμβαίνουν συχνά σε μια δεδομένη ηλικία (λοιμώξεις, καρδιαγγειακές παθήσεις ή ασθένειες των πνευμόνων και του αναπνευστικού συστήματος). Αν και οι θάνατοι συνέπεσαν χρονικά μετά τον εμβολιασμό, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι προκλήθηκαν από αυτόν».

​​Υπενθυμίζεται ότι η Ελβετία έχει εγκρίνει τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και της Moderna και έχει παραγγείλει 16,5 εκατομμύρια δόσεις από αυτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση