GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποχώρησε (πρόωρα) το «Τσεσμέ» από το Κεντρικό Αιγαίο...

Αποχώρησε το πρωί από την περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX,στο κεντρικό Αιγαίο , το υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» -και σύμφωνα με πληροφ...


Αποχώρησε το πρωί από την περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX,στο κεντρικό Αιγαίο , το υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» -και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται προς την Σμύρνη, ενώ είναι άγνωστο αν θα επιστρέψει στην περιοχή.
 
Εν τω μεταξύ, η τουρκική πλευρά εξέδωσε νέα NAVTEX, με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου, Σκύρου και Λέσβου. Σημειώνεται ότι η πρώτη NAVTEX, που χρησιμοποίησε το «Τσεσμέ» για έρευνες νοτίως της Λήμνου, εξέπνεε στις 2 Μαρτίου.

Ενδεχομένως, η αποχώρηση του «Τσεσμέ» σχετίζεται με την μεγάλη τουρκική άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα» από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Όπως έχει ανακοινωθεί από την Άγκυρα, 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις θα συμμετέχουν σε αυτην.

Όπως είναι γνωστό, την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, είχε κατηγορήσει την Ελλάδα ότι «παρενόχλησε» το «Τσεσμέ» - κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά το ΓΕΕΘΑ. Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Άγκυρας σε σχέση με την επανάληψη των διερευνητικών επαφών - καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα η τουρκική πλευρά επιχείρησε να καταστήσει την Ελλάδα υπεύθυνη για την επιστροφή της έντασης στο Αιγαίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση