GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρτάν Αρακλιάν... ο πρώτος Χριστιανός Μάρτυρας της Ιρανικής Επανάστασης!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν » Ευριπίδης , 480 - 406 π.Χ. ( Τυχερός αυτός που...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν»
Ευριπίδης
, 480 - 406 π.Χ.
(Τυχερός αυτός που... διδάχτηκε ιστορία)

11 Φλεβάρη 1979... 42 χρόνια από τη μεγάλη Ιρανική Ισλαμική Επανάσταση, που γκρέμισε το δικτατορικό καθεστώς του Σάχη και θέλουν να ξεχάσουν οι ιμπεριαλιστές, κυρίως το σιωνιστικό-ναζιστικό κατοχικό καθεστώς στην Παλαιστίνη.

Απολύτως "φυσιολογικό" να μην υπάρχει στη δυτική ιστοριογραφία ο Βαρτάν Αρακλιάν, ο Χριστιανός μαχητής από την Αρμενική κοινότητα του Ιράν. Επικεφαλής μιας ομάδας νεαρών επαναστατών κατευθύνονται στην κεντρική έδρα της Ιρανικής Ραδιοτηλεόρασης, με στόχο την κατάληψή της. Μετά από λίγες ώρες ανακοινώνεται η νίκη της Επανάστασης, αλλά ο Βαρτάν έχει πέσει νεκρός από τα πυρά του αμερικανοκίνητου δικτάτορα Σάχη.

«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ

Η γνωστή ΜΚΟ της Cia, το "βαθύ κράτος" με την επωνυμία "Διεθνής Αμνηστία", που αποτελεί μάλιστα και σημείο αναφοράς της κοσμοπολίτικης "αριστεράς της εποχής μας" -μάλιστα στην Ελλάδα, στο αντίστοιχο παράρτημα της ΜΚΟ διόρισαν διευθυντή τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη-, μαζί με όλα τα ΜΜΕ και τη δημοσιογραφική πορνεία δίνουν αγώνες για τους "Χριστιανούς που διώκονται στο Ιράν", μεταξύ πολλών άλλων για το "δικτατορικό" καθεστώς στο Ιράν. Μόνον που στο Ιράν οι Χριστιανοί, αλλά κι όλες οι θρησκείες -ακόμη κι η εβραϊκή-προστατεύονται κι απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα κι αυτό δεν θα το συναντήσουμε σε κανένα ΜΜΕ.

Εκείνες τις μέρες της Ιρανικής Επανάστασης, δίπλα στον ηγέτη της Χομεϊνί βρίσκονται οι ηγέτες όλων των θρησκευτικών μειονοτήτων κι όπως βλέπουμε στη φωτογραφία Αρμένιος Ορθόδοξος Χριστιανός ιερέας... για να πέσει το στυγνό αμερικανοφασιστικό καθεστώς του Σάχη...

Έτσι, ακόμη κι οι "προοδευτικοί" αναλυτές και πανεπιστημιακοί, συνδέουν και ταυτίζουν τη μεγαλειώδη Ισλαμική Επανάσταση του Ιράν με θρησκευτική καταπίεση, δικτατορικό καθεστώς. Πάσχουν από μια ειδική και κατευθυνόμενη "αμνησία".

Όμως, η ιστορική αλήθεια κι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική απ' αυτή που θέλουν να μας επιβάλουν.

Στην Ιρανική Επανάσταση συμμετείχαν Ιρανοί, πέρα κι έξω από θρησκείες. Πήραν μέρος στην Επανάσταση που είχε ηγέτη τον Ιμάμ Χομεϊνί, Χριστιανοί, αλλά κι Εβραίοι... Η Ιστορία δεν ψεύδεται... Ψεύδονται αυτοί που την γράφουν!

Η μητέρα του θυμάται σήμερα: «Ο Βαρτάν ήταν φίλος με τα παιδιά του τζαμιού, που βρίσκεται στα ανατολικά της Τεχεράνης. Ήταν ένα έξυπνο και ευγενικό αγόρι. Το βράδυ μου είπε: Υπάρχει μια μάχη στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και θέλω να πάω. Ό, τι επέμεινα να μην πάει δεν τον επηρέασε... Το επόμενο πρωί, ενημερώθηκα για το θάνατό του... Θάψαμε τον Βαρτάν στο Αρμένικο νεκροταφείο, στην οδό Khorasan... Εύχομαι το αίμα ανθρώπων όπως ο Βαρτάν, που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, να μην καταπατηθούν...»
 
Ο Βαρτάν υπηρετεί στο στρατό κι εκεί αναλαμβάνει δράση. Παράνομα διανέμει επαναστατικά αντικυβερνητικά φυλλάδια κι ανακοινώσεις. Όσο το κίνημα δυνάμωνε, μαζί με τους μουσουλμάνους πατριώτες ακολούθησε τις μαχητικές δραστηριότητες, προπαγανδίζει την επανάσταση και τα βράδια γράφουν συνθήματα στους τοίχους εναντίον της δικτατορίας.
Σήμερα ένας δρόμος κοντά στη διασταύρωση Vali-e-Asr στην Τεχεράνη πήρε το όνομά του!
Μπερνάρ Κουσνέρ: "Η Maryam Rajavi θα φέρει μια τεράστια αλλαγή στο Ιράν"
 
Η αντί-Ιρανική υστερία της "πολιτισμένης" δύσης έχει στόχους κι είναι οργανωμένη
. Μια άλλη οργάνωση των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, όπως αυτή της "Διεθνής Αμνηστίας", είναι η ΜΚΟ
Médecins sans frontières - MSF ("Γιατροί χωρίς σύνορα"), που ίδρυσε ο "σοσιαλιστής" Μπερνάρ Κουσνέρ και πίσω από τη "φιλανθρωπία και ανθρωπισμό", στο Ιράν υποστηρίζει την κατασκευασμένη από τη Cia τρομοκρατική οργάνωση People's Mujahedin Organization of Iran - ΜΕΚ ("Μουτζαχεντίν του Λαού του Ιράν"), τη λατρεμένη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, με "ηγέτη" την Maryam Rajavi.
Ορισμένους θα προκαλέσουν αυτά τα πραγματικά γεγονότα, γιατί είναι στα μάτια μας, αλλά καλά κρυμμένα από τα ΜΜΕ και καλύπτονται από "έγκυρες" ΜΚΟ, όπως "Διεθνής Αμνηστία", "Γιατροί χωρίς σύνορα", Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και πάει λέγοντας...
Στην Ελλάδα, που έχει επιβάλει εμπάργκο "εκδημοκρατισμού" στο Ιράν από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων 10 χρόνων (δηλαδή δεν αγοράζουμε πετρέλαιο στη μισή τιμή και με πίστωση από το Ιράν, που κάλυπτε περίπου το 50% των αναγκών μας, αλλά αγοράζουμε στη διπλή τιμή και με προπληρωμή από τις 7 αδελφές), θα έπρεπε ν' ανησυχούμε σφόδρα για τους τρομοκράτες του Ιράν.
Κάποιοι θα μιλήσουν για "ψεκασμένους", που είναι και της "μόδας" σήμερα. Όμως, οι συμπτώσεις είναι πολλές και αδιάψευστες από την ωμή πραγματικότητα.

Που εκπαιδεύει τους μισθοφόρους τρομοκράτες η Maryam Rajavi;
Στην Αλβανία, που ελέγχεται από την Τουρκία και το προτεκτοράτο του ψευδοκράτους Κόσοβο.
 


Τυγχάνει της απόλυτης συμπαράστασης-ενίσχυσης από το σιωνιστικό-ναζιστικό κατοχικό καθεστώς στην Παλαιστίνη, του
Israel Lobby’s American Israel Public Affairs Committee - AIPAC, των φιλοσιωνιστικών αραβικών δικτατορικών καθεστώτων, αλλά περιέργως (sic!) και του φιλοαμερικανού προέδρου της Παλαιστινιακής αρχής Αμπάς.
 
Ίσως να εκπλαγείτε, εξαρτάται από το πόσα σας επέτρεψαν να γνωρίζετε για το Ιράν, από ποιες πηγές και πόσο έχουν επηρεάσει τα ΜΜΕ στην κατεύθυνση της αντί-Ιρανικής υστερίας.
Μάλλον αποτελεί έκπληξη, αλλά τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στο Ιράν, όπως αυτό συμβαίνει στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, του "ψυχοπαθή" Κιμ [Βλέπε, σε: Ο "ψυχοπαθής δικτάτορας Κιμ κατάργησε τα Χριστούγεννα στην κομμουνιστική Κορέα"!], αλλά και στη μουσουλμανική Συρία του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ" [Βλέπε, σε: Εκεί τα Χριστούγεννα δεν είναι αργία, αλλά "Εθνική Γιορτή"!].
Μπορεί να αποτελεί έκπληξη γιατί για ένα κυρίως μουσουλμανικό έθνος όπως το Ιράν, όπου οι Χριστιανοί αποτελούν λιγότερο από το 1% του πληθυσμού της χώρας, μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι όλα τα έθιμα και τα τελετουργικά που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα, από διακοσμημένα χριστουγεννιάτικα δένδρα, ως τις φάτνες με την Παναγιά και το θεάνθρωπο θα ήταν δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να τα δούμε στους δρόμους. Αλλά κυρίως στην Τεχεράνη, όπου ζουν περισσότεροι από 46 χιλιάδες Χριστιανοί, το πνεύμα των Χριστουγέννων μπορεί να γίνει αισθητό και ν' αποκτάει πανηγυρικό χαρακτήρα στις χριστιανικές γειτονιές της πρωτεύουσας. Οι Αρμένιοι αποτελούν την πλειοψηφία του Ιρανικού Ορθόδοξου Χριστιανικού πληθυσμού, αλλά κι οι Ασσύριοι, Καθολικοί, Προτεστάντες Χριστιανοί αποτελούν τους υπόλοιπους. Υπάρχουν τουλάχιστον 600 χριστιανικές εκκλησίες στο Ιράν που πραγματοποιούν πανηγυρικές εκδηλώσεις την παραμονή των Χριστουγέννων.

Οι Εβραίοι και Χριστιανοί στο Ιράν ασκούν ελεύθερα και προστατευόμενοι τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Ζουν σε απόλυτη αρμονία μαζί με όλες τις Ιρανικές κοινότητες.
Το Ιράν είναι μια Ισλαμική Δημοκρατία, αλλά οι Ιρανοί δεν είναι αποκλειστικά Μουσουλμάνοι.
Στη χώρα ζουν κι ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα αυτοί που είναι Χριστιανοί, Εβραίοι, οπαδοί του Ζωροαστρισμού (από τις αρχαιότερες θρησκείες) κι είναι πλήρως αναγνωρισμένες θρησκείες της χώρας.
Ποιοι και πότε μας είπαν πως στο Ιράν λειτουργούν 60 Συναγωγές των Εβραίων;
Στην Τεχεράνη πέντε (5) από τα καλύτερα ρεστοράν με αποκλειστικά μενού και διατροφή Κοσέρ (σύμφωνα με τους εβραϊκούς κανόνες διατροφής).
Η κυβέρνηση σέβεται την Ιουδαϊκή θρησκεία, όπως και τον Χριστιανισμό, στα ίδια επίπεδα σεβασμού με το Ισλάμ...
 
 
Όσον αφορά τη ΜΚΟ της Cia κι ειδικότερα το ελληνικό της παράρτημα του
Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που εκφράζει τη διαμαρτυρία για την εκτέλεση της θανατικής ποινής στον πράκτορα των αγγλικών κι αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών μυστικών Rouhollah Zam (θα επανέλθουμε με σημείωση), θα τον καλούσαμε να μας πει πότε διαμαρτυρήθηκε η ΜΚΟ του για τις δολοφονίες και τις τρομοκρατικές ενέργειες που πραγματοποίησε ο πράκτορας δήθεν δημοσιογράφος Rouhollah Zamkai, εναντίον του Ιρανικού λαού.

«Για τους εχθρούς τελείωσε η εποχή του “χτυπάω και φεύγω”»
Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ
 
Όταν όλοι ξεχνούν, η θύμηση είναι επαναστατική...
Όμως, αργά ή γρήγορα πρέπει μεταξύ μας να λογαριαστούμε...
 
«Στα πτώματα των λιονταριών γιορτάζουν τα σκουλήκια,
νομίζοντας πως νίκησαν,
αλλά τα λιοντάρια παραμένουν λιοντάρια
και τα σκουλήκια σκουλήκια»

1 σχόλιο

  1. ΔΑΝΕΙΑ LENDINGTREE® INC.


    Έχετε επιδοθεί πού να λάβετε δάνεια, απορρίφθηκαν από τράπεζες και τώρα απογοητευθήκατε από πού να πάρετε δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στο lendingtreegroupinc@gmail.com.

    Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
    Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
    Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
    Δάνειο για αγορά διαμερίσματος;

    Μην ψάχνετε άλλο, το LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
    Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
    Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
    Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
    οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

    Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το επίπεδο αριστείας μας Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ανά πάσα στιγμή της ημέρας.
    Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
    20 χρόνια

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

    . πραγματική χρηματοδότηση
    . επενδυτής ακινήτων
    . δάνεια κατασκευής
    . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
    . στεγαστικά δάνεια
    . Καταναλωτική πίστωση,
    . Δάνεια FHA
    . προσωπικά δάνεια
    . δάνεια αυτοκινήτων
    Εάν χρειάζεστε δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας μέσω

    email: lendingtreegroupinc@gmail.com

    email: lending-tree@outlook.com

    Ζεστή σκέψη

    ELIZABETH WALTER

    LENDINGTREE INC®

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση