GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ-GATE! «ΥΠΑΡΧΟΥΝ e-mails που "καίνε" τον Νίκο Παππά...»

Πλήθος μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mails) την επίμαχη περίοδο πριν το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και ένορκες καταθέσεις ...



Πλήθος μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mails) την επίμαχη περίοδο πριν το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και ένορκες καταθέσεις μεγάλης βαρύτητας, που συνοδεύουν τις βαριές καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα κατά του Νίκου Παππά και δείχνουν να επιβεβαιώνουν τη διαδρομή του χρήματος, περιλαμβάνει σύμφωνα τουλαχιστον με πηγές της ΝΔ η δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφορικά με τα καταγγελλόμενα για το παρασκήνιο μεθοδεύσεων που καθόρισε τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Τα στελέχη της κυβερνώσας πλειοψηφίας  αποφεύγουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους ως προς την πρόθεσή να συστήσουν ή όχι Προανακριτική Επιτροπή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά. 
Το περιεχόμενο της δικογραφίας Παππά, ωστόσο, σε συνδυασμό με την εκ του Συντάγματος (προ της Αναθεώρησης) αποσβεστική προθεσμία του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών (σ.σ. παραγραφή), σύμφωνα με την οποία η άσκηση δίωξης για τα ενδεχόμενα αδικήματα πρέπει να γίνει πριν το πέρας της δεύτερης Συνόδου της επόμενης Κοινοβουλευτικής Περιόδου, δηλαδή της τρέχουσας που εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου (αλλιώς Ιούνιο αν υπάρξουν θερινά τμήματα), καθιστά το αίτημα μίας τέτοιας Επιτροπής μάλλον μονόδρομο, καθώς δεν αφήνει περιθώρια για στάση αναμονής.

Χ. Καλογρίτσας: «Ο Νίκος Παππάς μου ζήτησε να μπω "μπροστινός"»
Υπενθυμίζεται πως ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλογρίτσας, είχε καταγγείλει ότι με ενορχηστρωτή του σχεδίου τον τότε Υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος είχε μπει το 2016 ως «μπροστινός» στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με στόχο την απόκτηση καναλιού επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω εικονικής συμφωνίας με λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρία για να δικαιολογηθεί η εκταμίευση του ποσού των 3 εκατομμυρίων που θα χρησιμοποιούσε για την εγγυητική επιστολή ώστε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, το οποίο μετά το ναυάγιο του διαγωνισμού όταν ο σχετικός νόμος κατέπεσε με πάταγο στο ΣτΕ, τα χρήματα κατευθύνθηκαν για την έκδοση εφημερίδας φίλα προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς αυτό μάλιστα στη δικογραφία εμπεριέχονται e-mails που προσκόμισε ο κ. Καλογρίτσας, ανάμεσα σε κορυφαίο στέλεχος της εταιρίας του και τον διευθυντή λογιστηρίου και τον Οικονομικό Διευθυντή της λιβανέζικης CCC τις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, τα οποία καταδεικνύουν κατά όσους τα ανέγνωσαν, ότι και η εν λόγω εταιρία είχε πλήρη επίγνωση του πού θα διοχετεύονταν πραγματικά τα 3 εκατομμύρια ευρώ ανεξαρτήτως του αν η συμφωνία θα φαινόταν να αφορά υπεργολαβία.

Σημειώνεται, πάντως, πως ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαψεύσει από την πρώτη στιγμή τις καταγγελίες του επιχειρηματία Καλογρίτσα, ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Το συμπληρωματικό υπόμνημα Χ. Καλογρίτσα στον εισαγγελέα στις 6/7/2020
Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν στο συμπληρωματικό υπόμνημα που κατέθεσε στις 6 Ιουλίου του 2020 στον εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας, ανέφερε μεταξύ άλλων:

Το φθινόπωρο του 2015, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας κλήθηκε από μία ομάδα σημαντικών στελεχών, η ευθύνη της οποίας (ομάδας) είχε ανατεθεί στον κατά τον οικείο χρόνο Υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά, Υπεύθυνο ως εκ της άνω ιδιότητάς του για τα θέματα που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με το ρητό γράμμα των άρθρων

1. περ. α) και 2. της δημοσιευθείσας στο ΦΕΚ 2109/Β/29.09.2015 υπ' αριθμόν Υ11/25.09.2015 απόφασης [Σχετικό Ι.], Είναι σημαντικό μάλιστα να σημειωθεί ότι στην αρχή (φθινόπωρο του 2015), τα στελέχη, με υπεύθυνο τον Νίκο Παππά, ενημέρωσαν τον Χρήστο Καλογρίτσα ότι η απόφασή τους ήταν να υλοποιήσουν το παραπάνω σχέδιο και του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να τους «δανείσει» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και να μπει «μπροστινός» και μόνο για τη συμμετοχή σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους.

Η εντολή τους ήταν σαφής: ο Χρήστος Καλογρίτσας θα έβαζε το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα χρήματα και θα είχαν την πλήρη ευθύνη, οργάνωση, διοίκηση και εποπτεία του όλου εγχειρήματος. Μάλιστα ήδη είχαν επιλέξει εκείνα τα στελέχη που θα υλοποιούσαν αυτό το εγχείρημα και τα οποία ήδη είχαν αρχίσει να εργάζονται για την επίτευξη αυτού του σκοπού, συγκροτώντας μάλιστα και ομάδες εργασίας που εργάζονταν εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Μόνοι τους.

Ωστόσο, κατά τον μήνα Αύγουστο του 2016, ο Νίκος Παππάς κάλεσε τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον ενημέρωσε ότι υπήρξε μία κατά δήλωσή τους ασήμαντη διαφοροποίηση, καθώς είχαν έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» και ιδίως με τον βασικό ιδιοκτήτη της - SamerKhoury (Σάμερ Χούρυ) να συμπράξουν («CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» και SamerKhoury) μαζί τους για τις ανάγκες συμμετοχής στον άνω διαγωνισμό, με σκοπό να λάβουν από κοινού την άνω τηλεοπτική άδεια, διαβεβαιώνοντας όμως παράλληλα τον Χρήστο Καλογρίτσα ότι τίποτα επί της ουσίας δεν αλλάζει από τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς οι ίδιοι θα παρέμεναν τα "αφεντικά" του όλου εγχειρήματος.

Γι' αυτό και ο Νίκος Παππάς τον παρακάλεσε να μην αλλάξει τη στάση του από αυτό το γεγονός. Ούτως, ο Νίκος Παππάς κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του, έπεισε τον Χρήστο Καλογρίτσα να τους εμπιστευτεί, να μπει «μπροστά», να πείσει τον υιό του να συμμετέχει σε μία εταιρεία που θα συμμετείχε στον διαγωνισμό, -χωρίς βέβαια να τον ενημερώσει (τον υιό του) για όλες τις λοιπές παραμέτρους, οι οποίες ήταν γνωστές μόνο στον Χρήστο Καλογρίτσα, ως πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης τους- και να είναι ο «μπροστινός» σε αυτό το εγχείρημα, το οποίο στην ολότητά του θα χρηματοδοτούσαν».

Ο Χρήστος Καλογρίτσας πράγματι πείσθηκε να τους εμπιστευθεί «τυφλά», αφού κατά το επίμαχο αυτό χρονικό διάστημα (Αύγουστος 2016), δεν γνώριζε κανέναν από τους ιδιοκτήτες, τους λοιπούς μετόχους και τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας «CC».

Η υπόθεση Folli Follie και οι αναφορές σε Χαρίτση – Φλαμπουράρη
Ως προς τη δικογραφία κατά των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση και Αλέκου Φλαμπουράρη, για ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση Folli Follie, η οποία διαβιβάστηκε επίσης στη Βουλή, η διαγώνια ανάγνωση οδηγεί τη ΝΔ στο αρχικό τουλάχιστον συμπέρασμα ότι δεν είναι ισότιμης βαρύτητας με αυτή για τον κ. Παππά, καθώς περιλαμβάνει μόνο τα e-mails που είχαν δει το φως της δημοσιότητας ανάμεσα στον διευθυντή ασφαλείας της εταιρίας και τον τότε μεγαλομέτοχο Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, περί παρεμβάσεων των εν λόγω στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των συμφερόντων της Folli Follie με στόχο να παρεμποδιστεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να πράξει τα δέοντα εναντίον της, καθώς και γνώσης του Μεγάρου Μαξίμου.

Στα ενδιαφέροντα, ωστόσο, κατέγραφαν γαλάζιες πηγές την κρίση που κάνει η ανακρίτρια της υπόθεσης ότι «υπάρχει έρεισμα για τα πολιτικά πρόσωπα», κατ' ουσίαν δηλαδή ότι υπάρχουν ενδείξεις για πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων κατά την άσκηση των υπουργικών τους καθηκόντων.
Αμφότεροι πάντως οι πρώην Υπουργοί κ.κ. Χαρίτσης και Φλαμπουράρης έχουν διαψεύσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση, καταγγέλλοντας χυδαίες συκοφαντίες, ενώ έχουν καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά κατά του τότε διευθυντή ασφαλείας και κατά παντός υπευθύνου.

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική στόχευση της ΝΔ & ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής
Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας δια του τομεάρχη δικαιοσύνης του κόμματος, Θεόφιλου Ξανθόπουλου, πολιτική στόχευση της ΝΔ και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, που επιδιώκει όπως υπαινίχθηκε αντιπερισπασμό από τις αποτυχίες της στη διαχείριση της πανδημίας.

Η χώρα βιώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών εμφανίζεται επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να μας μιλήσει για τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης, που στοιχίζουν και στην οικονομία και σε ανθρώπινες ζωές. Και κατά σύμπτωση εμφανίστηκαν στη Βουλή δικογραφίες που ξαναβάζουν την πολιτική ζωή στο πρίσμα της ποινικής και δικαστικής αντιμετώπισης. Είναι προφανής η πολιτική στόχευση και η επιθυμία της ΝΔ να επαναφέρει τη δικαστική κρίση στην πολιτική ζωή της χώρας. Η κοινωνία θα μάθει και τότε πραγματικά θέλω να ξέρω οι υπεύθυνοι της ΝΔ τι θα έχουν να απολογηθούν στους πολίτες», δήλωσε ο κ. Ξανθόπουλος, σκιαγραφώντας τη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση