GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ παράταση του lockdown και διπλές μάσκες...

Η  Ελλάδα  βλέπει  το τρίτο κύμα της πανδημίας να πλησιάζει και προπομποί του, όπως έγινε και με το δεύτερο, είναι η πίεση στο σύστημα υγεία...

Η  Ελλάδα  βλέπει  το τρίτο κύμα της πανδημίας να πλησιάζει και προπομποί του, όπως έγινε και με το δεύτερο, είναι η πίεση στο σύστημα υγείας, αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων. 

Ηδη θεωρείται δεδομένη η παράταση του lockdown. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έρχονται αλλαγές και στη χρήση μάσκας.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, «έγινε μια υποεπιτροπή και συζήτησε με στελέχη του ΕΟΔΥ πρώτα απ’ όλα για τη μάσκα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σε διάφορες κατηγορίες και χρήσεις να δούμε αν υπάρξουν αλλαγές, άρα επικαιροποιούμε πρώτ’ απ’ όλα αυτές τις οδηγίες, και παράλληλα βλέπουμε και στο γενικό πληθυσμό αλλαγές, και κυρίως σε μέρη όπου έχουμε συγχρωτισμό πχ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Ο ίδιος έκανε λόγο για αλλαγές στη μάσκα όπου έχουμε κλειστούς χώρους που συγχρωτίζονται άτομα. «Ενδεχομένως ή χειρουργική μάσκα με το πιαστράκι στο πλάι, για να μην αφήνουμε περιθώριο να μπαίνει αέρας, ή μάσκα χειρουργική και υφασμάτινη από πάνω της» διευκρίνισε. «Αλλά θέλω να τονίσω ένα πράγμα που είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος… Εάν εγώ φοράω χειρουργική μάσκα και είμαι σε περιβάλλον που τέσσερα – πέντε άτομα δεν φοράνε μάσκα, δεν προστατεύομαι. Προστατεύομαι μόνο κατά 7%. Και άρα αποφεύγουμε χώρους που δε φοράνε μάσκα όπως εκκλησιαστικούς κα. Για μεγάλη προστασία διπλή ή μονή μάσκα φοράμε όλοι μάσκα» επισήμανε ο καθηγητής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση