GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ για να τερματιστεί το lockdown

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για να τερματιστεί το lockdown στην Αττική με το τέλος του μήνα. Δεν είναι μόνο η αύξηση που καταγράφτηκε στα κρούσμ...



Λιγοστεύουν οι ελπίδες για να τερματιστεί το lockdown στην Αττική με το τέλος του μήνα. Δεν είναι μόνο η αύξηση που καταγράφτηκε στα κρούσματα την Πέμπτη, (1.400), είναι και ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία αλλά και κυρίως στις ΜΕΘ. 


Το υπουργείο Υγείας ζήτησε εσπευσμένα από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να φροντίσουν να εξασφαλίσουν νέες κλίνες ΜΕΘ όπου αυτό είναι δυνατό, ενώ την Παρασκευή δεν αποκλείεται οι λοιμωξιολόγοι που θα συνεδριάσουν, να προκρίνουν τη χρήση διπλής μάσκας.

Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα εμπνέει ανησυχία σε πολλούς ειδικούς και στην κυβέρνηση γιατί παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις μεταλλάξεις. Η βρετανική μετάλλαξη απειλεί πλέον τη χώρα καθώς 269 στελέχη της εντοπίστηκαν στην επικράτεια κι άλλα 8 της νοτίου Αφρικής.

«Ολοι θέλουν παράταση»
«Αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι», είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Πρόσθεσε πως παρόλα αυτά βλέποντας τι ισχύει σε περιοχές όπως η Πάτρα κι η Αχαία, όπου τα μέτρα είχαν επιβληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα, βλέπουμε ότι σε αυτή την φάση του πανδημικού κύματος επιτυγχάνουμε να μην έχουμε διόγκωση οπότε θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.
Ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, παραδέχτηκε ωστόσο πως εξίσου πιθανό είναι να χρειαστεί να γίνει μια επιπρόσθετη προσπάθεια από πλευράς μας, με παράταση του lockdown, όπως και να έχει, πράγμα που έχει γίνει ξανά και στο παρελθόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση