GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ; ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ από τώρα και νέα παράταση του lockdown...

Με περιορισμούς και μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας του κοροναϊού φαίνεται ότι θα κυλήσει όλος ο Μάρτιος.   Tο σενάριο της μερικής άρσης του ...



Με περιορισμούς και μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας του κοροναϊού φαίνεται ότι θα κυλήσει όλος ο Μάρτιος.  


Tο σενάριο της μερικής άρσης του lockdown έχει απομακρυνθεί, καθώς τα κρούσματα ξεπερνούν τον αριθμό των 2.000 και τα νοσοκομεία με τις ΜΕΘ ασφυκτιούν.

Έτσι, η επόμενη εβδομάδα βρίσκει την Αττική πάλι σε καθεστώς lockdown με τους Αθηναίους να γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη, η οποία πέφτει στις 4 Μαρτίου, στο σπίτι.

Ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης σίγουρα δεν θα γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο, οι συναθροίσεις δεν επιτρέπονται και τα ψητοπωλεία που κάθε χρόνο είχαν την τιμητική τους σφύζοντας από κόσμο μπορούν να εξυπηρετούν μόνο με παράδοση κατ’ οίκον.

Το καθιερωμένο τσίκνισμα, θα γίνει είτε με delivery, είτε με την ψησταριά στο μπαλκόνι αλλά σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο. 

Οι περισσότεροι από τους ειδικούς ζητούν παράταση μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα στις 15 Μαρτίου.

Οι ειδικοί προβληματίζονται με την αυξημένη διασπορά του κοροναϊού και ανησυχούν τόσο για τη βρετανική μετάλλαξη όσο και για την ενδοοικογενειακή διασπορά.

Από την άλλη, η διασπορά του ιού στα σπίτια συμβαίνει είτε επειδή κάποιος μεταφέρει τον κοροναϊό από την εργασία του, είτε από τις συγκεντρώσεις που συχνά-πυκνά λαμβάνουν χώρα σε σπίτια. Αυτό οι ειδικοί, για παράδειγμα, θέλουν να αποφύγουν την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση