GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, χημικά και συλλήψεις από τα ΜΑΤ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ κατά του lockdown σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη...

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά των περιοριστικών μέτρων και το...

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά των περιοριστικών μέτρων και του lockdown μετά από διαδικτυακό κάλεσμα. 

Περίπου 400-600 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, στην Λεωφόρο Αμαλία μπροστά από τη Βουλή. Η αστυνομία τους εμπόδισε με ρίψη χημικών, προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση. Οι διαδηλωτές πέταξαν νεράντζια και πορτοκάλια στις  δυνάμεις των ΜΑΤ. Για αρκετή ώρα, το κέντρο της Αθήνας έμοιαζε με πεδίο μάχης με την αστυνομία να επιδίδεται σε κυνηγητό με τους διαδηλωτές. Εν τέλει, τα επεισόδια επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους όπου η αστυνομία μετά τη χρήση χημικών προχώρησε και σε αρκετές συλλήψεις, περίπου 30 στον αριθμό.




Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο μνημείο του Λευκού Πύργου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να διαδηλώσει κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό του κορονοϊού. 

Πρόκειται για την ίδια συγκέντρωση που διοργανώθηκε στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Κανένας δεν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη της διοργάνωσης. “Ζητάμε τη ζωή μας πίσω” αναφέρει η φωτογραφία του καλέσματος που κοινοποιήθηκε σε χιλιάδες προφίλ στο facebook.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης όπως  «κάτω η χούντα του κορονοϊού».  Σε  μικρής έντασης επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν 11 άτομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση