GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ;» Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ-ΒΟΜΒΑ του Σήφη Βαλυράκη στην Βουλή για το («μεγαλύτερο μεταπολεμικό») σκάνδαλο της Siemens...

Κίνημα Υποστηρικτών Ανδρέα Παπανδρέου-Ο Μεγαλύτερος Έλληνας Ηγέτης   ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΣΗΦΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ  " Η ΖΙΜΕΝΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ -...


Κίνημα Υποστηρικτών Ανδρέα Παπανδρέου-Ο Μεγαλύτερος Έλληνας Ηγέτης 

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΣΗΦΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 
" Η ΖΙΜΕΝΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΒΡΑΔΥΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ"!!! 
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΣΗΦΗ !!! 
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΖΙΜΕΝΣ ΣΗΦΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΖΙΜΕΝΣ. 
 
Ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της χώρας είχε χαρακτηρίσει στις 26 Μαΐου 2015 την υπόθεση Siemens, o πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Αναφερόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens, της οποίας είχε διατελέσει πρόεδρος, είπε ότι κυριολεκτικά εξάντλησε τις δυνατότητες που είχε, ενώ εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρχουν νέα στοιχεία. “Επειδή υπήρχαν διαδικασίες ιδιαίτερα χρονοβόρες που είχαν να κάνουν με το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και ίσως να ήρθαν απαντήσεις μετά το πέρας των εργασιών της επιτροπής και κατά τη δικαστική έρευνα που συνεχίστηκε και συνεχίζεται, ενδεχομένως να έχουμε και νεότερα στοιχεία”.
“Πράγματι ενώ εντοπίστηκαν εκροές μαύρου χρήματος που συσχετίζονταν με πολιτικές, υπουργικές αποφάσεις που είχαν να κάνουν με συμβάσεις σε σχέση με τη Siemens, η σχέση μαύρου χρήματος και αποδεκτών διακοπτόταν σε παρένθετα πρόσωπα. Μέναμε με την αδυναμία να γεφυρώσουμε το κενό αυτό, άρα έμενε η ίδια η Siemens να κληθεί και να εξαναγκαστεί να δώσει την πληροφορία που κατείχε, για το ποιοι ήταν διαχρονικά οι υπουργοί και υφυπουργοί, μέλη της κυβέρνησης, όσοι είχαν εμπλοκή με τις προμήθειες του δημοσίου σε σχέση με τη Siemens” τόνισε ο κ. Βαλυράκης, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα θα είχε λυθεί εάν το πολιτικό σύστημα εξανάγκαζε την ίδια τη γερμανική εταιρεία να δώσει αυτές τις πληροφορίες. “Θεωρώ ότι θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια προσπάθεια” ανέφερε.
Πρόκειται για πρωτοφανές σκάνδαλο και πρόκληση για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ξεκίνησε ως σκάνδαλο διαφθοράς και εξελίχθηκε ως σκάνδαλο συγκάλυψης”, υπογράμμισε ο κ. Βαλυράκης, λέγοντας ότι είναι σωστό που έρχεται το θέμα της ανάσυρσης της υπόθεσης στην επιτροπή αυτή που είναι το κατεξοχήν αρμόδιο όργανο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση