GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΚΟΦΤΗΣ στο 13032! ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ θα γίνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου...

Το πρώτο βήμα εξόδου από την καραντίνα θα αποτελέσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το οποίο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία.  Όπως ...

Το πρώτο βήμα εξόδου από την καραντίνα θα αποτελέσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το οποίο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία. 

Όπως όλα δείχνουν, αυτό θα γίνει στις 22 Μαρτίου, ωστόσο οι αγορές μας δεν θα έχουν… καμία σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει ακόμα και στην εποχή της πανδημίας.

Έτσι, αυτή τη φορά θα προηγηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, από κάθε άλλη δραστηριότητα. Αυτό διαβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας  στο MEGA, προαναγγέλλοντας και νέους κανόνες ανοίγματος των καταστημάτων.
«Ακριβώς επειδή είναι ασφαλές και γίνεται με ασφάλεια και κανόνες και όταν επαναλειτουργήσει θα γίνει και με νέους κανόνες που θα ακόμη πιο ελεγχόμενη» σημείωσε η  Αριστοτελία Πελώνη.

Αισιοδοξία για το άνοιγμα των καταστημάτ5ων εξέφρασε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλίας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής. «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση η επιτροπή εξέφρασε θετική άποψη για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με αυστηρούς υγειονομικούς όρους, μόλις οι επιδημιολογικές συνθήκες και οι ανάλογοι δείκτες το επιτρέψουν» είπε χαρακτηριστικά.
Τα αυστηρά μέτρα

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το άνοιγμα των καταστημάτων –πιθανότατα στα τέλη Μαρτίου– θα γίνει με διευρυμένο ωράριο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός και δεν αποκλείεται να προστεθούν περισσότερες Κυριακές που θα παραμένουν ανοιχτά.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι το άνοιγμα θα γίνει αποκλειστικά με ραντεβού και το πρώτο διάστημα με παράδοση εκτός καταστήματος (click away) και σε δεύτερο χρόνο με παραλαβή εντός (click in shop).

Για να περιοριστεί η κινητικότητα του πληθυσμού κατά πάσα πιθανότητα θα ισχύσει ο χιλιομετρικός περιορισμός και στις αγορές ή εντός των ορίων των δήμων κατοικίας, ενώ για τα εμπορικά κέντρα είναι πολύ πιθανό να αυστηροποιηθούν οι κανόνες λειτουργίας με περιορισμό του αριθμού των καταναλωτών στο εσωτερικό τους.

«Είναι πολύ πιο ασφαλές να ανοίξουμε τα μικρά μόνο μαγαζιά στις μεγάλες πόλεις με click in shop» πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση