GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις 16 Μαρτίου ο νέος γύρος των διερευνητικών με την Τουρκία...

Στις 16 Μαρτίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπως αναφέρει το ελληνικό υπουργ...



Στις 16 Μαρτίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπως αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών Πρέσβη κ. Σεντάτ Ονάλ, επίσης στην Αθήνα, μια ημέρα μετά, στις 17 Μαρτίου.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι για την Ελλάδα οι εν λόγω επαφές ήταν και παραμένουν διερευνητικές.

Είχαν προηγηθεί αναφορές από τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που έκαναν λόγο για διεξαγωγή την επόμενη εβδομάδα, με άλλες πληροφορίες να μιλούν για το διήμερο 15-16 και άλλα δημοσιέυματα για τις 16 και 17 του μήνα.

Ο 61ος γύρος είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, με τις επαφές τότε να εμπεριέχουν περισσότερο πολιτικό μήνυμα, παρά κάποια συγκεκριμένη πρόοδο.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, η Άγκυρα δεν είχε απαντήσει στις ημερομηνίες που κατέθεσε αρχικά η Αθήνα (3 με 5 Μαρτίου), κάνοντας τακτικές κινήσεις με σκοπό την καθυστέρηση της επανέναρξης των διερευνητικών.

Μάλιστα, η Τουρκία κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα για «προβοκάτσιες» και «προκλητική» στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση