GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ της Ζ. Κωνσταντοπούλου στον Τασούλα! «ΠΑΡΕ αμέσως πρωτοβουλίες να χυθεί φως για τον θάνατο του 23χρονου Ιάσονα...»

Ζωή Κωνσταντοπούλου     Η επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής για το τροχαίο στην είσοδο της Βουλής με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα ________...


Ζωή Κωνσταντοπούλου   

Η επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής για το τροχαίο στην είσοδο της Βουλής με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα
_______________________
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2021
Θέμα: Τροχαίο στην είσοδο της Βουλής, με θύμα 23χρονο συμπολίτη μας
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Παρακολουθώντας, τα τελευταία 24ωρα, τις ειδήσεις γύρω από το τροχαίο στην είσοδο της Βουλής, με θύμα έναν νέο άνθρωπο, τον 23χρονο Ιάσονα, προβληματίζομαι έντονα για το γεγονός ότι οι πληροφορίες γύρω από την υπόθεση είναι μέχρι αυτή τη στιγμή ελάχιστες, ενώ δεν έχει εκδοθεί καμμία επίσημη ενημέρωση από την Βουλή, όπως θα αναμενόταν. Το τροχαίο αφορά άμεσα το Κοινοβούλιο και πρόσωπα που υπηρετούν σε αυτό, είναι δε βέβαιο ότι έχει βιντεοσκοπηθεί από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν σε πλείστα σημεία στον εξωτερικό χώρο του Κοινοβουλίου. Εξίσου βέβαιο είναι ότι υπάρχουν αυτόπτες και αυτήκοοι της σύγκρουσης, όσων προηγήθηκαν και όσων ακολούθησαν, οι οποίοι υπηρετούν στη Βουλή και οι οποίοι θα έπρεπε να εντοπισθούν, να γνωστοποιηθούν και να εξετασθούν χωρίς καμμία χρονοτριβή.
Η εκ μέρους του επί τόπου τροχονόμου αποπομπή πολίτη, που δήλωνε αυτόπτης μάρτυρας, με σκαιές εκφράσεις, απειλές και ειρωνείες για το θύμα, αποτελεί προκλητικά παράνομη πράξη, συσκότισης και υπόθαλψης των εμπλεκομένων αλλά και ακραίας περιφρόνησης για την ανθρώπινη ζωή ενός απλού πολίτη που βρέθηκε στο δρόμο υπηρεσιακού οχήματος! Αποτελεί επιπρόσθετα κραυγαλέο γεγονός αστυνομικής αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας. Η πλήρης σιωπή γύρω από την υπόθεση μέχρι την Κυριακή 14/3/2021 προκαλεί σαφή εντύπωση ηθελημένης παρασιώπησης κρίσιμων γεγονότων και λεπτομερειών, παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης. Η με καθυστέρηση 48 ωρών αναφορά στο θέμα από την βουλευτή στην ασφάλεια της οποίας ανήκει ο οδηγός και το όχημα που εμπλέκονται στο τροχαίο επίσης συνηγορεί στο συμπέρασμα της απόπειρας συγκάλυψης. Η πάροδος άπρακτων των πρώτων ωρών και ημερών μετά τα γεγονότα αντικειμενικά δεν υπηρετεί αλλά δυσχεραίνει την διαλεύκανση της αλήθειας, ενώ δημιουργεί στους πολίτες εύλογα περαιτέρω ερωτηματικά ως προς την ενδεχόμενη αξιοποίηση του χρόνου αυτού από εμπλεκόμενα και θιγόμενα πρόσωπα.
Θα ανέμενα η Βουλή να έχει παρέμβει αμέσως θεσμικά, δημοσιοποιώντας κάθε κρίσιμο γεγονός και ενημερώνοντας τους πολίτες, αλλά και διατάσσοντας τα δέοντα για κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο- τουλάχιστον για τον οδηγό και τον τροχονόμο που απεικονίζεται να αποπέμπει τον πολίτη που δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας. Αλλά και για την διαλεύκανση όσων ακολούθησαν, που σαφώς παραπέμπουν σε προνομιακή μεταχείριση των εμπλεκομένων, πράγμα ανεπίτρεπτο.
Η Βουλή οφείλει να συμβάλει τάχιστα στο να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να ελεγχθεί κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο, αλλά και να συλλεγεί και να διαβιβασθεί όλο το αποδεικτικό υλικό. Οφείλει επίσης να συμπράξει στην πλήρη διαφάνεια γύρω από την υπόθεση, με ενημέρωση των πολιτών. Διαφορετικά, διαμορφώνεται η δίκαιη πεποίθηση στους πολίτες ότι οι διαδικασίες λειτουργούν τάχιστα και αποτελεσματικά μόνον όταν το επιθυμούν οι εξουσίες, ενώ «μπλοκάρουν» και καθυστερούν όταν οι εξουσίες επιθυμούν τη συγκάλυψη, ακόμη κι αν εκείνο που χάνεται είναι μία ανθρώπινη ζωή.
Σας καλώ να αναλάβετε άμεσα και προσωπικά πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της διερεύνησης, της λογοδοσίας των εμπλεκομένων και της διαφάνειας, όπως επιτάσσει η ευθύνη του Προέδρου της Βουλής.
Με τιμή,
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Πρώην Πρόεδρος της Βουλής

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση