GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ! ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (και της αντιπολίτευσης) «σιωπούν» για τον θάνατο του 23χρονου Ιάσονα...

Effie Parissi   Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι μια ιστορία για την οποία ντράπηκα για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Για την εκκωφαντική σιωπή που μας κύκλω...


Effie Parissi 
Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι μια ιστορία για την οποία ντράπηκα για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Για την εκκωφαντική σιωπή που μας κύκλωσε. Όχι βέβαια μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αφού όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης σιώπησαν. Αλλά ο καθένας από το δικό του σπίτι έχει απαίτηση, όχι από το ξένο, Και κανείς δεν πείστηκε ότι φοβήθηκαν μην κατηγορηθούν για λαϊκισμό ή για πολιτική εκμετάλλευση ενός τροχαίου. Γιατί το ζήτημα είναι σαφώς πολιτικό από τη στιγμή που το αυτοκίνητο που παραβίασε τον ΚΟΚ είναι χρεωμένο στην κ. Μπακογιάννη, πόσο μάλλον όταν το όχημα εισερχόταν στη Βουλή των Ελλήνων και η μετέπειτα αντιμετώπιση αρχής γενομένης από τον Πρόεδρο της Βουλής τον κ. Τασούλα ήταν από πλημμελής εώς πολύ ύποπτη για συγκάλυψη. Άραγε τίνος πράγματος;;;
Το κακό λοιπόν για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ότι ξαναφούντωσαν οι ψίθυροι που λένε ότι μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας είμαστε αντίπαλοι και θα ειπωθούν ακόμα και χοντράδες γιατί έτσι επιτάσσει το κομματικό καθήκον αλλά στο εντευκτήριο, είμαστε όλοι φίλοι, εκεί δεν χωρούν οπαδικά και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις δεν τις χαλάμε, άλλωστε θα συναντιόμαστε για πολλά χρόνια εδώ ή στην πολιτική γύρα. Απλώς να ξέρετε αγόρια και κορίτσια, ότι ο λαός σας παρακολουθεί και πάνω και πέρα από όλα είναι με τον Ιάσονα και την οικογένειά του. Τα αλληλορουσφέτια και οι αλληλοκαλύψεις σας, δεν αφορούν κανέναν.
Η Ευγενία Λουπάκη ευτυχώς διασώζει την αριστερή τιμή μας, με αυτό το θαρραλέο άρθρο στην Εφημερίδα "Η Αυγή"
"Ο Ιάσονας σκοτώθηκε ακριβώς πριν 10 μέρες μπροστά στην είσοδο του “ναού της Δημοκρατίας”. Ηταν μόλις 23 χρόνων, οδηγούσε ανυποψίαστος, κανονικά στη λωρίδα του και με πράσινο φανάρι.
Η είδηση πέρασε ως τροχαίο όπου “ενεπλάκη υπηρεσιακό όχημα”. Δυο μέρες μετά και αφού τα σόσιαλ μήντια είχαν αποκαλύψει ότι το υπηρεσιακό ήταν της Ντόρας Μπακογιάννη, η ίδια το επιβεβαίωσε με ανάρτησή της στα σόσιαλ επίσης, όπου δήλωσε συντετριμμένη. Παράλληλα ένα λαιφ στάιλ σάιτ της λίστας Πέτσα, δημοσίευσε φωτογραφίες της σε περίπατο στο Ζάππειο, από το ίδιο απόγευμα του θανατηφόρου δυστυχήματος. Η επικριτική ανάρτησή μου για την υποκριτική ανάρτησή της, μου κόστισε μια βδομάδα μπλοκάρισμα από το φέισμπουκ, με το αιτιολογικό ότι υποκινώ σε βία (πίσσα και πούπουλα) όπως και οι δύο προηγούμενες σε διάστημα 15 ημερών (με τις πέτρες).
Η ανάρτησή μου έγινε στις 14 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο και το μπλοκάρισμα έγινε στις 15, ημέρα Κυριακή. Αρα καμμία δικαιολογία περί “αλγορίθμου” δεν ισχύει. Επεσαν μαζικές αναφορές απο τα μπουτς του συστήματος Μητσοτάκη. Διότι η οικογένεια αυτή, είναι η ιερή αγελάδα του συστήματος. Και η δική μου περίπτωση, περίπτωση λογοκρισίας επαγγελματία δημοσιογράφου, σταγόνα στον ωκεανό της ντροπιαστικής συγκάλυψης που επιχειρήθηκε.
Πέρασαν δέκα μέρες από τον θάνατο του Ιάσονα και ακόμα δεν ξέρουμε ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο που έστριψε παράνομα και τον σκότωσε. Δέκα μέρες και δεν έχει ασκηθεί καμμία δίωξη για κανένα αδίκημα λες και το παιδί σκοτώθηκε από μόνο του- μάλλον το σκότωσε η ταχύτητα, όπως βγήκαν τα πιο σιχαμένα πρωτόζωα της τηλεόρασης να υπαινιχθούν. Δέκα μέρες όπου τα όποια στοιχεία τα πήραμε από βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο: Το πρώτο με τον ελεεινό τροχονόμο που έδιωχνε σκαιά τον αυτόπτη μάρτυρα και το δεύτερο που έδειχνε πώς ακριβώς έγινε το ατύχημα, αφήνοντας βαριά έκθετους και τους τροχονόμους και τον Πρόεδρο της Βουλής και
ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα. Διότι το δεύτερο αυτό βίντεο, έδειχνε ότι ΔΕΝ υπήρχε τροχονόμος να κόψει την κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας, τη στιγμή που έστριβε το υπηρεσιακό της Ντόρας και οι εντεταλμένοι γι’ αυτή τη δουλειά κάνανε ψιλοκουβέντα μέσα από τις μπάρες. Το δε υπηρεσιακό απολύτως παράνομα έστριψε να μπει στη Βουλή και ο Ιάσονας χάθηκε μέσα σ’ ένα λεπτό.
Μόλις κυκλοφόρησε αυτό το δεύτερο βίντεο, τί έκανε ο κ. Τασούλας; Διέταξε ΕΔΕ για να βρεθεί ο ένοχος- όχι του τροχαίου, της διαρροής!!! Διότι ήταν προφανές ότι αυτό το βίντεο προήλθε από κάμερα της Βουλής.
Δεν είχαν δει τις κάμερες νωρίτερα; Δεν ήξεραν την αλήθεια; Φυσικά και ήξεραν χωρίς καν να δουν βίντεο. Γιατί κάθε μέρα τα τελευταία 30 χρόνια που θυμάμαι, στρίβουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όλα τα βουλευτικά κλπ αυτοκίνητα που θέλουν να μπουν στη Βουλή. Ηξερε ο κ. Τασούλας, ήξερε η κ. Μπακογιάννη, ήξεραν όλοι. Τί έκαναν; Ο Τασούλας έδωσε εντολή να μπει το αυτοκίνητο μέσα και κατευθείαν στο υπόγειο γκαράζ, η Μπακογιάννη αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ήταν δικό της το υπηρεσιακό, δυο μέρες αργότερα. Πάνω απ’ το αιμόφυρτο παιδί δεν έτρεξε κανείς τους. Μόνο ο τροχονόμος για να διώξει τον αυτόπτη.
Αν το αυτοκίνητο είχε σταματήσει επί τόπου όπως προβλέπει ο νόμος, αν ο οδηγός του είχε σπεύσει στο χτυπημένο παιδί όπως προβλέπει ο νόμος- ο ανθρώπινος κυρίως, αν η κ. Μπακογιάννη είχε βγει αμέσως να εκφράσει τη λύπη της, αν δεν έπαιρνε τηλέφωνα σε δημοσιογράφους να διαψεύσει ότι ήταν το ίδιο απόγευμα στο Ζάππειο, χωρίς ωστόσο να κάνει επίσημη διάψευση, θα έμενε μόνο η θλίψη για ένα 23χρονο που χάθηκε.
Δυστυχώς η θλίψη έγινε οργή για την πρωτοφανή συγκάλυψη. Οργή γιατί είδαμε μια πράξη μεγαλοσύνης-τη δωρεά οργάνων- από την πλευρά των “απλών” ανθρώπων και μια πράξη μικρότητας από την πλευρά των εκπροσώπων του λαού.
Ούτε η αντιπολίτευση σήκωσε το θέμα, κανένα κόμμα της. Εκτός από μία δήλωση της κ. Γεροβασίλη που ζητάει να χυθεί φως άλλο ουδέν. Και πέρασαν δέκα μέρες και φως βλέπουμε μόνο όταν διαρρεύσει βίντεο στο διαδίκτυο. Κι όποιος θέτει ερωτήματα και ζητά απαντήσεις “πολιτικοποιεί” ένα τροχαίο και κάνει κακό στην “εθνική προσπάθεια” και το κύρος του Κοινοβουλίου.
Θα σας πω εγώ τί κάνει κακό στο κύρος του Κοινοβουλίου: Τα μικρά προνόμια, όπως το να στρίβεις από τη Βασιλίσσης Σοφίας παράνομα και να βγαίνει ο τροχονόμος για πάρτη σου να σταματάει την κυκλοφορία. Το έχω ζήσει χρόνια στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Αυτό το μικρό προνόμιο που έκανε τη μαμά μου να λέει με καμάρι “εμένα η κόρη μου παρκάρει στη Βουλή!”. Αυτά τα μικρά προνόμια που εγκαθίστανται μέσα σου και αρχίζουν ανεπαισθήτως να σε ροκανίζουν και να σε διαφθείρουν. Οτι εσύ είσαι κάτι ανώτερο και ξεχωριστό από τους άλλους. Κι αν μεγαλώσουν τα προνόμια κι έχεις την αμαξάρα και τον οδηγό και τη φρουρά αλλάζει και το βλέμμα σου ακόμα. Κι αν είσαι από τους λίγους που έχουν το αξίωμα κληρονομικό, όπως η κ. Μπακογιάννη δεν διανοείσαι ότι θα ισχύσει για σένα ότι ισχύει για τους κοινούς θνητούς.
Το κύρος του Κοινοβουλίου το πλήττει το αίμα του Ιάσονα, ανεξίτηλο, εκεί μπροστά στην είσοδό του."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση