GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΣΥΜΠΤΩΣΗ Ή ΟΧΙ;» Γυναίκα 60 ετών πέθανε (από εγκεφαλική αιμορραγία) τρεις ημέρες μετά το εμβόλιο...

Μια γυναίκα από την Ιαπωνία, ηλικίας περίπου 60 ετών, πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία  τρεις ημέρες αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά...


Μια γυναίκα από την Ιαπωνία, ηλικίας περίπου 60 ετών, πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία  τρεις ημέρες αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού, όπως δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας της χώρας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι άγνωστο αν αυτά τα δύο συνδέονται μεταξύ τους. 

Η γυναίκα εμβολιάστηκε την Παρασκευή και πιστεύεται ότι έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία τρεις ημέρες αργότερα, τη Δευτέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Είναι ο πρώτος θάνατος που αναφέρεται στην Ιαπωνία μετά από εμβολιασμό.

«Η εγκεφαλική αιμορραγία για την οποία υπάρχει υποψία ότι είναι η αιτία, είναι σχετικά κοινή ανάμεσα σε ανθρώπους από τα 40 έως τα 60 και αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στην εγκεφαλική αιμορραγία και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού», ανέφερε ο υπουργός, επικαλούμενος τον γιατρό που συμβουλεύει την κυβέρνηση.

«Μπορεί να είναι μια σύμπτωση αλλά υπάρχει η ανάγκη να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες και να κάνουμε την εκτίμηση στις επόμενες ομάδες εργασίας», συνέχισε.


Στελέχη της Pfizer στην Ιαπωνία δεν ήταν διαθέσιμα για κάποιο σχόλιο, αναφέρει το πρακτορείο. Η εταιρεία ανέφερε τον Νοέμβριο ότι υπάρχει μια συνέπεια στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου της σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και πως δεν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες.

Παγκοσμίως, οι υγειονομικές αρχές έχουν επικροτήσει το γεγονός ότι ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια κατά της Covid-19 αναπτύχθηκαν με μεγάλη ταχύτητα, έχουν προειδοποιήσει ωστόσο ανθρώπους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ότι πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν κάποιον γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση