GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΒΛΗΜΑ! Σύνοδο Κορυφής για τα εμβόλια ζητούν πέντε χώρες...

Τη δυσαρέσκειά τους για την κατανομή των εμβολίων στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. εκφράζουν με κοινή επιστολή τους στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συ...



Τη δυσαρέσκειά τους για την κατανομή των εμβολίων στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. εκφράζουν με κοινή επιστολή τους στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Τσεχία, η Λετονία και η Βουλγαρία. 

Οι ηγέτες των πέντε αυτών χωρών ζητούν τη διεξαγωγή συνόδου για να συζητηθεί το ζήτημα. 

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επιστολή μελετάται.

Άλλη πηγή που επικαλείται ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ο συντονισμός για το ζήτημα του κορωνοϊού θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 25 και 26 Μαρτίου, ενώ ο Σαρλ Μισέλ έχει πρόθεση να συγκαλέσει σύνοδο με φυσική παρουσία, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Τέλος, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι η Ε.Ε. παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Την Παρασκευή, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για δυσανάλογο διαμοιρασμό των διαθέσιμων δόσεων στις χώρες της Ε.Ε., ενώ έχει συμφωνηθεί από τους ηγέτες των κρατών-μελών να δίδονται δόσεις αντίστοιχες με τον πληθυσμό κάθε κράτους.

AstraZeneca: Νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων στην Ε.Ε.

Στο μεταξύ, η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της κατά της Covid στην Ε.Ε., κάνοντας λόγο για περιορισμούς στις εξαγωγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση