GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ! Προ των πυλών η επιστράτευση των γιατρών...

Μονόδρομος φαίνεται ότι είναι η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών για το υπουργείο Υγείας καθώς από τους 200 γιατρούς που ζήτησε η πολιτεία ν...


Μονόδρομος φαίνεται ότι είναι η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών για το υπουργείο Υγείας καθώς από τους 200 γιατρούς που ζήτησε η πολιτεία να συνδράμουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, περίπου 50 ανταποκρίθηκαν, ενώ οι διαβουλεύσεις των δύο πλευρών  ήταν άκαρπες.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο σημειώθηκε ακόμα ένα ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, 62 ασθενείς με κορωνοϊό είναι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα της Κυριακής η κυβέρνηση ενδεχομένως να προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με την επιστράτευση και ότι τη Δευτέρα προγραμματίζεται να επιδοθούν φύλλα πορείας στους ιδιώτες γιατρούς.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» το βράδυ του Σαββάτου, δήλωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί κανέναν συνάδελφό του γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, «να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη».

Την ίδια ώρα σύμφωνα με εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων, που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η ανταπόκριση των συγκεκριμένων ειδικευμένων γιατρών είναι χαμηλή λόγω κενών στη σχετική διαδικασία.

Όπως αναφέρουν, δεν υπάρχουν συμβάσεις και συγκεκριμένα έγγραφα που να αποσαφηνίζουν ρητά τις υποχρεώσεις των γιατρών και τις αρμοδιότητες τους μέσα στο ΕΣΥ που καλούνται να υπηρετήσουν. Πολλοί γιατροί διατυπώνουν σοβαρές επιφυλάξεις διότι θεωρούν πως μένουν ακάλυπτοι για τυχόν ιατρικά λάθη κατά τη διάρκεια της έκτακτης παροχής υπηρεσιών τους στο σύστημα δημόσιας υγείας. Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου υγείας να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση