GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ! Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας...

Η εξέλιξη έρχεται εν μέσω κλιμακούμενης έντασης στην κυβέρνηση της Σλοβακίας η οποία άρχισε όταν ο Μάτοβιτς οργάνωσε την αγορά δύο εκατομμυρ...


Η εξέλιξη έρχεται εν μέσω κλιμακούμενης έντασης στην κυβέρνηση της Σλοβακίας η οποία άρχισε όταν ο Μάτοβιτς οργάνωσε την αγορά δύο εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού, χωρίς την προηγούμενη έγκριση της ΕΕ και παρά την αντίθεση των κυβερνητικών του εταίρων. 

Η Πρόεδρος της Σλοβακίας Σουζάνα Τσαπούτοβα έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας Ίγκορ Μάτοβιτς, ενώ έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών Έντουαρντ Χέγκερ να προχωρήσει στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.



Και τα τέσσερα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση υπό τον Χέγκερ, σύμφωνα με το Reuters.
Η Σλοβακία βιώνει έντονη πολιτική κρίση τον τελευταίο μήνα, με έξι υπουργούς να έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους προκειμένου να πιέσουν τον Μάτοβιτς σε παραίτηση για τη μονομερή απόφαση να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Η Σλοβακία έγινε η δεύτερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την Ουγγαρία που ενέκρινε το Sputnik V εν μέσω των μαζικών καθυστερήσεων στις παραδόσεις από Pfizer, Moderna και AstraZeneca που προκαλούν ελλείψεις.
Οι εντάσεις αυξήθηκαν μετά την παράδοση της πρώτης αποστολής 200.000 δόσεων του Sputnik V στη χώρα τη Δευτέρα ενώ ο ίδιος ο Μάτοβιτς το καλωσόρισε στο αεροδρόμιο.


Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Σλοβακίας Ζουζάνα Τσαπούτοβα είχε επιτεθεί στον Μάτοβιτς επειδή δεν περιμένει την επίσημη καταχώριση του Sputnik V, θεωρώντας πως θα δημιουργήσει εντάσεις και μέσα στις Βρυξέλλες.
Η Σλοβακία στις αρχές Μαρτίου μετρούσε πάνω από 320.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 και πάνω από 7.600 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση