GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ» στην Κρήτη για τους δασικούς χάρτες...

Μαζική ήταν η κινητοποίηση και η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών της Κρήτης που αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο στην ανάρτηση των δασικών χαρτ...



Μαζική ήταν η κινητοποίηση και η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών της Κρήτης που αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο στην ανάρτηση των δασικών χαρτών καθώς όπως αναφέρουν, με μια πρώτη ματιά χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες - ιδιώτες αλλά και δημόσιοι φορείς- που βλέπουν τις περιουσίες τους να έχουν αλλάξει χρήση. 



 Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για τους δασικούς χάρτες, επέδωσε ψήφισμα αρχικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην συνέχεια πραγματοποιώντας μηχανοκίνητη πορεία έφτασε έξω από την Περιφέρεια Κρήτης για τον ίδιο σκοπό, όπου μάλιστα συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη.







Η συμβολική αυτή διαμαρτυρία δεν αφορά μόνο το Ηράκλειο, καθώς μηχανοκίνητες πορείες πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους νομούς της Κρήτης.



Η ανάρτηση των δασικών χαρτών με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε «σημαίνει το τέλος της ιδιοκτησίας και της περιουσίας των Κρητικών», ανέφεραν οι αγρότες.

Η Συντονιστική Επιτροπή που έχει συσταθεί παγκρήτια, επιχείρησε να εντείνει τις πιέσεις της προς την Κυβέρνηση ώστε να αποσύρει και να διορθώσει τους Δασικούς Χάρτες που βάζουν σε περιπέτειες αναίτια χιλιάδες κρητικούς.


Αρκετοί ήταν οι αγρότες που συμμετείχαν στην μηχανοκίνητη πορεία μέσω της λεωφόρου 62 Μαρτύρων, γεγονός που σημαίνει πως «κόπηκε» στην μέση η κυκλοφορία της πόλης.



Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ανέφερε ότι: "στηρίζει το δίκαιο αίτημα της Παγκρήτιας Επιτροπής αγώνα Κρήτης που αντιδρούν στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα με το καθεστώς των ιδιοκτησιών, το οποίο αμφισβητείται, με αποτέλεσμα τεράστιες εκτάσεις να χαρακτηρίζονται αυτόματα δασικές, καθώς όπως αναφέρουν, χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες –ιδιώτες αλλά και δημόσιοι φορείς - που βλέπουν τις περιούσιες τους να έχουν αλλάξει χρήση. Συντασσόμαστε στο πλευρό των αγροτών".

Την ίδια στιγμή μαζική ήταν η συμμετοχή των αγροτών και στο Ρέθυμνο καθώς περίπου 10.000 αγρότες συμμετείχαν στην μηχανοκίνητη πορεία της πόλης.
Υπενθυμίζεται πως περίπου το 65% του Νομού Ρεθύμνου έχει χαρακτηριστεί δασικό.

Σημείο συνάντησης των αγροτών ήταν στα Τρία Μοναστήρια και στην συνέχεια μετέβησαν στον κόμβο Ατσιποπούλου, όπου ενώθηκαν με τους αγρότες από τον Μυλοπόταμο.

Από κοινού διέσχισαν όλη την πόλη για να καταλήξουν στην Μαρίνα.





Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση