GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσέφυγε στο ΣτΕ ο Κουφοντίνας...

Μετά την απόρριψη και του δεύτερου αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα από τη Δικαιοσύνη (δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας) οι συνήγοροί του προ...



Μετά την απόρριψη και του δεύτερου αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα από τη Δικαιοσύνη (δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας) οι συνήγοροί του προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας εκεί να κριθεί η νομιμότητα ή μη της μεταγωγής του πολυισοβίτη στις φυλακές του Δομοκού, γεγονός που έχει πυροδοτήσει την αντίδραση Κουφοντίνα που βρίσκεται νοσηλευόμενος σε πολυήμερη απεργία πείνας.

Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης με την οποία απορρίφθηκε το δεύτερο αίτημα Κουφοντίνα, ο δρόμος της δικαιοσύνης παραμένει ανοικτός, καθώς υποδεικνύεται ως αρμόδιο δικαστήριο το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Με την αίτηση στο ΣτΕ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η απόφαση μεταγωγής στο Δομοκό, την ακύρωση της σχετικής απόφασης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου και την αναστολή στην ισχύ της εν λόγω απόφασης.

Ειδικότερα υποστηρίζεται ότι η επίμαχη απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές του Δομικού είναι παράνομη και επιπλέον αντισυνταγματική (νόμος 4760 του 2020).
Το ανώτατο δικαστήριο αναμένεται, ενδεχομένως και αύριο, Τρίτη, να αποφανθεί σχετικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση