GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ για τους Χριστιανοδημοκράτες στην Γερμανία...

Περαιτέρω συρρίκνωση των ποσοστών του είδε το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ σε δύο σημαντικά κρατίδια, τη Βάδη-Βυτεμβέργη και τη Ρηνανία-Παλατιν...



Περαιτέρω συρρίκνωση των ποσοστών του είδε το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ σε δύο σημαντικά κρατίδια, τη Βάδη-Βυτεμβέργη και τη Ρηνανία-Παλατινάτο, με την εκλογική επίδοση να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τον νέο ηγέτη των Χριστιανοδημοκρατών, Αρμίν Λασέτ. 

Στη νοτιοδυτική Βάδη-Βυτεμβέργη, όπως αναφέρουν τα exit poll, οι Πράσινοι διατήρησαν την πρώτη θέση, αυξάνοντας τη διαφορά τους από το CDU σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Οι Πράσινοι καταγράφουν 31,5%, ενώ το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα 23%, σημειώνοντας τέσσερις μονάδες πτώση σε σχέση με το 27% των εκλογών του 2016.

Σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με ποσοστό 12% (-0,7%), αφήνοντας στην τέταρτη θέση την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11,5% (-3,6). Ποσοστό 11,5% φαίνονται να εξασφαλίζουν και οι Φιλελεύθεροι (+3,2). Εκτός του τοπικού κοινοβουλίου παραμένει η Αριστερά, με 3,5% (+0,6), καθώς το εκλογικό μέτρο βρίσκεται στο 5%.

Εάν το αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί, θα μπορεί να συνεχιστεί ο κυβερνητικός συνασπισμός Πρασίνων - CDU ή να σχηματιστεί κυβέρνηση Πρασίνων - SPD - FDP.

Στη γειτονική Ρηνανία-Παλατινάτο, οι Σοσιαλδημοκράτες επικράτησαν με 33,5%, ενώ το CDU, που προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις μέχρι και πριν έναν μήνα, κατέγραψε μόλις 25,5%. Τρίτη δύναμη παραμένει η AfD με 10,5% (-2,1) και ακολουθούν το FDP με 6,5% (+0,3) και οι Πράσινοι με 8,5% (+3,2). Η Αριστερά παραμένει εκτός και σε αυτό το κοινοβούλιο, με 2,5% (-0,3). Η συμμαχία SPD-FDP-Πρασίνων διατηρεί την πλειοψηφία και θα μπορούσε να συνεχίσει να κυβερνά.

Είναι εμφανές ότι το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται υπό σημαντική πίεση τόσο εξαιτίας της αντιμετώπισης της πανδημίας όσο και από τις τελευταίες αποκαλύψεις για σκάνδαλα στο εσωτερικό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση