GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕ ΤΙ ΚΑΙΡΟ θα γιορτάσουμε το Πάσχα...

Nikos Kanteres   Με τι καιρό θα γιορτάσουμε το Πάσχα   Ύστερα από τη πρόσφατη ψυχρή εισβολή,που δεν ήταν πολύ ισχυρή και όχι ασυνήθιστη για ...


Nikos Kanteres
  Με τι καιρό θα γιορτάσουμε το Πάσχα  
Ύστερα από τη πρόσφατη ψυχρή εισβολή,που δεν ήταν πολύ ισχυρή και όχι ασυνήθιστη για τρίτο 10ήμερο Μαρτίου,περάσαμε πλέον οριστικά στην Άνοιξη.Ο καιρός σήμερα βελτιώθηκε και το Σαββατοκύριακο και Δευτέρα θα είναι καλύτερος με λιακάδες και άνοδο της θερμοκρασίας.Τη Τρίτη και τη Τετάρτη ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση και οι παροδικές συννεφιές θα δώσουν τοπικές βροχές και οι βοριάδες θα ενισχυθούν.Με την είσοδο του Απριλίου η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο δίδοντας ένα ζεστό πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου .Στη συνέχεια έρχονται περισσότερες ζέστες!!!
Το Πάσχα είναι στις 2 Μαϊου. Προγνωστικοί χάρτες για την ημέρα αυτή δεν υπάρχουν.Με στατιστικά στοιχεία 40ετίας,από το 1981 έως το 2020,θα προσπαθήσω να δώσω μια εικόνα του καιρού.Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και 2-3 ημέρες μετά το Πάσχα είναι δυνατόν να υπάρξουν μεταβολές,αφού τα βαρομετρικά χαμηλά <κυκλοφορούν>και εκείνες τις ημέρες!!Στην Αθήνα για τη συγκεκριμένη ημέρα η τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας είναι 23c και στη Θεσ/νίκη 20c.Στη διάρκεια των 40 χρόνων έβρεξε αντίστοιχα 8 και 11 ημέρες.Οι θερμότερες χρονιές για την Αθήνα ήταν το 2018 με 32c και 29c Θεσ/νίκη.Το 2003 με 31c και 27c αντίστοιχα,ενώ το 1983 με 31c και 28c.Οι ψυχρότερες χρονιές ήταν το 2016 με 14c και βροχή και 19c και βροχή,ενώ το 1997 με 17c και βροχή στην Αθήνα και στη Θεσ/νίκη με 19c και βροχή.Ακόμη στη διάρκεια 19 ημερών στην Αθήνα η μεγίστη θερμοκρασία ήταν από 24 έως 30 βαθμούς,ενώ στη Θεσ/νίκη για 21 ημέρες από 21 έως 27 βαθμούς.
Συμπερασματικά οι καιρικές συνθήκες την ημέρα του Πάσχα μάλλον θα είναι καλές,αλλά και να βρέξει η επιθυμία των πολιτών για έξοδο στα χωριά και τα εξοχικά είναι τόσο μεγάλη που τίποτα δε τους συγκρατά.Προσοχή μόνο στην έξοδο και την επιστροφή.λόγω της μεγάλης κίνησης,για την αποφυγή δυστυχημάτων. Σε ότι αφορά το COVID-19 δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη 35 ημέρες και οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και θα επαυξηθούν , λαμβάνοντας και τις προσωπικές προφυλάξεις θέλω να πιστεύω ότι θα γιορτάσουμε κανονικά το Πάσχα.Περισσότερα για τη τελική εξέλιξη του καιρού όταν πλησιάσουν οι Άγιες Ημέρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση