GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΣΩ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ! ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΕΠΙΤΑΞΗΣ «επιστρατεύουν» τους γιατρούς...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης των φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών, στην οποία προχώρησε το υπουργείο ...


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης των φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών, στην οποία προχώρησε το υπουργείο Υγείας στην Αττική και ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Αστυνομία.

Τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε ήδη η παράδοση.


Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, μεταξύ των κριτηρίων είναι ηλικία κάτω των 60 ετών καθώς και η υποχρέωση οι ιατροί να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ στις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής. 

Η διάρκεια της επίταξης είναι για χρονικό διάστημα ενός μήνα, ενώ θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β’, σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών από το υπουργείο Υγείας, οι ιατροί θα δικαιούνται αμοιβής ανάλογης των καθηκόντων τους, η οποία θα προσδιοριστεί νομοθετικά.

Επίσης, όσοι ιδιώτες ιατροί ενταχθούν στο ΕΣΥ καλύπτονται νομικά από τις ισχύουσες διατάξεις για τους ιατρούς του ΕΣΥ, άρα δεν έχουν ατομική αστική ευθύνη έναντι τρίτου (ασθενή ή συγγενών του), όπως έχει γνωμοδοτήσει σχετικά και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι ιδιώτες ιατροί, οι οποίοι θα ενισχύσουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πέραν του ωραρίου της υπηρεσίας τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση