GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΤΡΩΤΟΣ! «Υπερμεταλλαγμένο ιό με ανοσία στον εμβολιασμό» αναμένουν τώρα οι Γερμανοί...

Ο υπουργός καγκελαρίας της Μέρκελ Helge Braun (CDU) ήταν προηγουμένως γιατρός εντατικής θεραπείας. Τώρα, σε συνέντευξή του, προειδοποιεί για...


Ο υπουργός καγκελαρίας της Μέρκελ Helge Braun (CDU) ήταν προηγουμένως γιατρός εντατικής θεραπείας. Τώρα, σε συνέντευξή του, προειδοποιεί για έναν υπερμεταλλαγμένο ιό που θα μπορούσε να έχει ανοσία στον εμβολιασμό.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Bild", ο πρώην ιατρός εντατικής θεραπείας και νυν υπουργός Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν (CDU) προειδοποιεί για μεταλλάξεις του κοροναϊού που είναι άτρωτες στον εμβολιασμό.

Αυξανόμενος κίνδυνος ενός σούπερ μεταλλαγμένου ιού
Ο Helge Braun πιστεύει ότι η Γερμανία βρίσκεται σήμερα στην πιο επικίνδυνη φάση της πανδημίας: "Όλες οι προειδοποιήσεις δυστυχώς πάντα επαληθεύονταν. Το τρίτο κύμα έχει τη δυνατότητα να είναι χειρότερο από το δεύτερο, επειδή πυροδοτείται από μια πιο μεταδοτική μετάλλαξη. Οι επόμενες εβδομάδες θα καθορίσουν αν θα μπορέσουμε να θέσουμε την πανδημία υπό έλεγχο. Εάν οι αριθμοί των λοιμώξεων αυξηθούν και πάλι με ταχείς ρυθμούς παράλληλα με τον εμβολιασμό, υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος η επόμενη μετάλλαξη του ιού να αποκτήσει ανοσία στο εμβόλιο".

Βελτίωση της κατάστασης από τον Μάιο
Η πολύ πρόωρη χαλάρωση θα έθετε σε κίνδυνο την πιθανότητα ενός "φυσιολογικού καλοκαιριού". Ωστόσο, δεν επιθυμεί ένα λουκέτο που θα διαρκέσει μήνες. Ο Braun αναμένει ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τον Μάιο. Με τον εμβολιασμό και την έναρξη της θερμότερης περιόδου, θα μπορούσε να επιτευχθεί ένα "ανακουφιστικό αποτέλεσμα".

Για τον καλύτερο έλεγχο της επίπτωσης της μόλυνσης, ο Braun θέλει όχι μόνο να μειώσει τις χαλαρώσεις σε περιοχές με επίπτωση πάνω από 100, αλλά και να τις αυστηροποιήσει: Εδώ είναι που μπορεί να βοηθήσει η περιφερειακή απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και τη νύχτα, επειδή έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις", είπε.

"Η μετάλλαξη μας δυσκολεύει την άνοιξη".
Παρ' όλα αυτά, ο πρώην γιατρός δήλωσε ότι κατανοεί την επιθυμία για περισσότερη ελευθερία, ειδικά το Πάσχα: "Την ανάγκη όλων να έχουν επιτέλους περισσότερη ελευθερία τώρα, την καταλαβαίνω πολύ καλά. Το νιώθω κι εγώ αυτό. Σπάνια είχα τέτοια περιπλάνηση. Αλλά δεν μπορούμε να ευχηθούμε να φύγει ο ιός. Είναι πικρό το γεγονός ότι η μετάλλαξη κάνει την άνοιξη πολύ πιο δύσκολη για εμάς τώρα".


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση