GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! «Το Θριάσιο νοσοκομείο αδυνατεί να νοσηλεύσει με ασφάλεια ασθενείς με κορονοϊό...»

«Το Θριάσιο Νοσοκομείο αδυνατεί να νοσηλεύσει με ασφάλεια τους ασθενείς COVID-19, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και της συστηματικής...


«Το Θριάσιο Νοσοκομείο αδυνατεί να νοσηλεύσει με ασφάλεια τους ασθενείς COVID-19, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και της συστηματικής παραβίασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και του ΠΔ 102/2020 για την "Προστασία των εργαζομένων από κινδύνους που διατρέχουν λόγω της έκθεσής τους σε βιολογικούς παράγοντες κατά την εργασία", όπως ο SARS-COV-2», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο. 

Με αφορμή και το έγγραφο της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων σημειώνει πως «αν και πρόσφατα έχουν αναπτυχθεί 46 επιπλέον κλίνες COVID (ΜΕΘ και απλής νοσηλείας), δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ενίσχυση με προσωπικό και η στελέχωση έγινε με μετακινήσεις προσωπικού από υπάρχοντα, ήδη υποστελεχωμένα, τμήματα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της "ανάπτυξης" 9 κλινών ΜΕΘ COVID στον χώρο της ΜΑΦ Κέντρου Εγκαυμάτων -με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα κρεβάτι για νοσηλεία εγκαυματιών στο νοσοκομείο που βρίσκεται στο κέντρο μεγάλης βιομηχανικής ζώνης, με 2 διυλιστήρια και δεκάδες βιομηχανίες επεξεργασίας εύφλεκτων υλικών- χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας γιατρός, νοσηλευτής, τραυματιοφορέας ή φυσικοθεραπευτής, αλλά με τη μετακίνηση 3 γιατρών και 1 νοσηλεύτριας από το Αναισθησιολογικό, 2 γιατρών και 10 νοσηλευτών από τη Γενική ΜΕΘ και 2 νοσηλευτριών από τη ΜΤΝ».

Επισημαίνει ότι «σύμφωνα με τον ανεπαρκέστατο οργανισμό του νοσοκομείου, παραμένουν κενές 31 θέσεις ειδικευμένων και 55 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών, με αποτέλεσμα, σε πολλές κλινικές, οι γιατροί να αναγκάζονται να πραγματοποιούν περισσότερες εφημερίες από όσες προβλέπονται. Επικίνδυνη είναι η κατάσταση στην Πνευμονολογική Κλινική, όπου 5 γιατροί (οι 2 επικουρικοί) έχουν την ευθύνη για δεκάδες ασθενείς, οι μισοί με COVID, που προέρχονται από 4 νομούς. Αποτέλεσμα στις γενικές εφημερίες να εφημερεύουν μόνο 2 γιατροί και τις υπόλοιπες μέρες μόνο 1 γιατρός για 65 ασθενείς».

Στη Γενική ΜΕΘ έχουν απομείνει μόνο 6 γιατροί, το ιατρείο COVID του ΤΕΠ στελεχώνεται και με ορθοπαιδικούς, χειρουργούς και καρδιολόγους, με αποτέλεσμα όχι μόνο να στερούνται οι ασθενείς με COVID την εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα από γιατρούς της αντίστοιχης ειδικότητας με την επιδημία, αλλά και να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία των υπόλοιπων ιατρείων. Επιπλέον παραμένουν κενές 89 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα στα νοσηλευτικά τμήματα να εργάζονται αλλεπάλληλες βάρδιες (απόγευμα - πρωί - νύχτα) και συχνά δύο νοσηλευτές ανά βάρδια έχουν την ευθύνη για περισσότερους από τριάντα ασθενείς.

Το Σωματείο σημειώνει ότι «ανεπαρκέστατο είναι το νοσηλευτικό προσωπικό στη Γενική ΜΕΘ αλλά και στις δύο ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου, που οι νοσηλευτές αναγκάζονται να παραμένουν πολλές ώρες ντυμένοι με προστατευτικές στολές, αφού δεν "«φτάνουν" σε κάθε βάρδια για να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις νοσηλείας» και τονίζει ότι «για να εξασφαλισθεί η ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου, χρειάζεται:
Να ανακληθεί η απόφαση για "ανάπτυξη" επιπλέον κλινών COVID και η μετατροπή σε νοσοκομείο "μιας νόσου".
Να επιταχθούν τα "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ", "ΙΑΣΩ", "ΕΡ. ΝΤΥΝΑΝ", "ΥΓΕΙΑ", "ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ" για τη νοσηλεία ασθενών (COVID και μη COVID), χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος.
Να προσληφθούν όλοι οι γιατροί ειδικοτήτων "πρώτης γραμμής" για την αντιμετώπιση της επιδημίας, που συμμετείχαν στις κρίσεις για τις πρόσφατα προκηρυχθείσες θέσεις
Να ολοκληρωθούν άμεσα οι εκκρεμούσες προκηρύξεις και η πρόσληψη των 24 νοσηλευτών της 2Κ/2019.
Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι καθώς και οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές.
Για την άμεση πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού, παραϊατρικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού να αξιοποιηθούν οι καταστάσεις επιλαχόντων στην προκήρυξη 2Κ και οι καταστάσεις για επικουρικό προσωπικό»


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση