GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ! Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη λόγω της της εκκένωσης της κατάληψης του ΑΠΘ...

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη, επί της οδού Εγνατία, ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας και διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία ...


Επεισόδια σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη, επί της οδού Εγνατία, ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας και διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία κατά της εκκένωσης της κατάληψης του ΑΠΘ.


Οι ταραξίες πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ και αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας που απάντησαν με ρίψη χημικών.
Βίντεο από το thestival

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, με εντολή εισαγγελέα ελεύθεροι αφέθηκαν οι 16 συλληφθέντες κατά τη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους αφορά στο αδίκημα της παράνομης παραμονής σε δημόσια υπηρεσία.
Λόγω των περιορισμών για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, η εισαγγελική Αρχή αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι.
Όταν η δικογραφία διαβιβαστεί στην εισαγγελία θα οριστεί ρητή δικάσιμος.

Πορεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο ΑΠΘ το πρωί της Πέμπτης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού thestival, ίδιοι ζητούν την απελευθέρωση των 33 προσαχθέντων, καθώς και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το πανεπιστήμιο.
Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση