GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΦΩΤΙΑ από τους εργαζόμενους! ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ τα Lild για διασπορά του κορονοϊού...

Τα «έσπασαν» εργαζόμενοι & Lild: «Δεν θέλουμε καμία άλλη σχέση μαζί σας» -SOS για τον κόσμο που ψωνίζει  Στην αντεπίθεση πέρασε το Σωματ...


Τα «έσπασαν» εργαζόμενοι & Lild: «Δεν θέλουμε καμία άλλη σχέση μαζί σας» -SOS για τον κόσμο που ψωνίζει 

Στην αντεπίθεση πέρασε το Σωματείο Εργαζομένων LIDL Αττικής, παρά τη συνάντηση που είχε με την εταιρεία ύστερα από πρόσκληση της LIDL στις κεντρικές εγκαταστάσεις της.
«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε αυτό που καταγγέλλουμε εδώ και μήνες…», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, καταθέτοντας ένα υπόμνημα – «φωτιά» προς την επιχείρηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Συνάδελφοι-ισσες

Το σωματείο μας την Τρίτη 23-3-21 πραγματοποίησε συνάντηση με την εταιρεία ύστερα από πρόσκληση της LIDL στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στα Καλύβια Αττικής για τα ζητήματα του COVID-19 και των μέτρων που έχει πάρει ή προτίθεται να πάρει για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε αυτό που καταγγέλλουμε εδώ και μήνες ότι οι εργοδότες πατάνε πάνω στην έλλειψη των ενδεδειγμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη μη διασπορά του ιού αλλά και την ανοχή που επιδεικνύεται από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς προκειμένου να μην θιχτεί στο ελάχιστο η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Το σωματείο μας κατέθεσε υπόμνημα στην εταιρεία το οποίο σας παραθέτουμε πιο κάτω με τα αιτήματα μας για την προστασία της ζωής της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και για τη μη διασπορά της νόσου COVID-19.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την επιβολή ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΠΡΟΣ:
ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.
ΒΙ.ΠΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
57022 ΣΙΝΔΟΣ

Αξιότιμοι κύριοι,
Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στάθηκε και στέκεται στην πρώτη γραμμή της διαφύλαξης της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Στον ένα χρόνο που διανύουμε από την έναρξη της πανδημίας επιβεβαιώνεται ότι οι χώροι εργασίας, μαζί με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, έχουν μετατραπεί σε κέντρα υπερμετάδοσης της πανδημίας. Για αυτήν την κατάσταση την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, με την ανοχή που επιδεικνύει στις πολλές περιπτώσεις παντελούς έλλειψης των ενδεδειγμένων υγειονομικών πρωτόκολλων για τη μη διασπορά του κορονοιού αλλά και οι επιχειρηματικοί όμιλοι ( μεταξύ των οποίων και εσείς) οι οποίοι αρνούνται να ακούσουν τις καταγγελίες αλλά και τα αιτήματα των σωματείων στους χώρους δουλειάς.
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής είναι τραγικά με αποτελέσματα την αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων και των θανάτων ( ο κλάδος του εμπορίου θρηνεί ήδη δυο θύματα στις επιχειρήσεις ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ-ΜΑΣΟΥΤΗΣ).

Κύριοι,
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο σας ως καπιταλιστική επιχείρηση όπου δεν είναι άλλως από την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας σας σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων αλλά και των ζητημάτων υγιεινής και ασφάλειας. Ως εργατικό σωματείο που κινείται σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση δεν έχουμε καμία σχέση με τα ιδεολογήματα «της εργασιακής ειρήνης και του κοινωνικού εταιρισμού» ούτε και με την δημιουργία «θετικού κλίματος» μεταξύ εργαζομένων και επιχείρησης αφού τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τα δικά σας. Συνεπώς θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα όπως έχουμε πράξει με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια από την ίδρυση του σωματείου μας να παλεύουμε για την μαζικοποίηση του και την ταξική ανάταση των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Σας καταθέτουμε λοιπόν και επίσημα τις θέσεις και τα αιτήματα μας για την μη διασπορά της νόσου COVID-19 τα οποία έχουν συνδιαμορφωθεί μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα κάτω από τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας.

Η ευθύνη για την μη υλοποίηση τους ανήκει αποκλειστικά σε σας καθώς θα είστε υπόλογοι απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και τους καταναλωτές που επισκέπτονται τα καταστήματα σας (πολλοί από τους οποίους είτε είναι ηλικιωμένοι είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες).
ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑ Η ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.
ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 7-14 ΗΜΕΡΩΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΛΗΡΩΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ.
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.
ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ-ΕΠΙΠΛΗΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ).

ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ LIDL ΕΛΛΑΣ
ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση