GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ του lockdown έως τις 15 Μαρτίου προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης...

Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Δημόσιο από ...


Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Δημόσιο από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας Δευτέρας.  

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε το πρωί σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Δημόσιο και το ΕΣΥ.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, οι νέες κλίνες «θα έχουν τη δυνατότητα να στεγάζονται σε ειδικούς οικίσκους σε όποιο νοσοκομείο τις χρειάζεται», ενώ αρχικά «η έδρα τους θα είναι το Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ένας κομβικός πυλώνας του ΕΣΥ, που κράτησε και άντεξε ειδικά τις δύσκολες εβδομάδες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και από τη Μακεδονία, ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης και η διοικήτρια του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Μαρία Γιογκατζή.
«Οι εμβολιασμοί αυτή την εβδομάδα θα φτάσουν το 1 εκ.»

Ανοίγοντας την τηλεδιάσκεψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος πια από την εκδήλωση της πανδημίας νομίζω ότι είναι στο χέρι όλων μας να τον μετατρέψουμε και στον μοναδικό χρόνο πανδημίας.

Οι εμβολιασμοί αυτή την εβδομάδα θα φτάσουν το 1 εκατομμύριο. Προφανώς υπάρχει μία πίεση στο σύστημα Υγείας ειδικά στην Αττική την οποία πιστεύω όμως ότι τη διαχειριζόμαστε, κύριε Υπουργέ, πολύ ικανοποιητικά. Η σύγκριση εξάλλου με τα στοιχεία άλλων χωρών αποδεικνύει ότι στην πατρίδα μας εξακολουθούμε να αμυνόμαστε πολύ πιο αποτελεσματικά στο τρίτο κύμα του κορονοϊού το οποίο βέβαια έχει και το χαρακτηριστικό ότι πια έχει κυριαρχήσει ένα στέλεχος, το λεγόμενο βρετανικό στέλεχος, το οποίο έχει πολύ πιο αυξημένη μεταδοτικότητα» σημείωσε.
«Η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή»

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης. Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή. Με άλλα λόγια η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Με τη δήλωση αυτή ο πρωθυπουργός ουσιαστικά προανήγγειλε την παράταση της καραντίνας για άλλη μια εβδομάδα. Διότι όταν λέει ότι πρέπει τις επόμενες δύο εβδομάδες να δείξουμε υπομονή και το lockdown τυπικά λήγει στις 8 Μαρτίου, φαίνεται ότι θα υπάρξει απόφαση της κυβέρνησης για νέα παράταση έως τις 15 Μαρτίου, όπως τουλάχιστον εισηγούνται και οι επιστήμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση