GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ το lockdown! ΣΥΖΗΤΟΥΝ τώρα για νέο μείγμα μέτρων...

Συζητήσεις για διαφορετικού τύπου μέτρα πυροδοτεί το γεγονός ότι το lockdown δεν αποδίδει όσο ανέμεναν οι ειδικοί, με μέλη της επιστημονικής...



Συζητήσεις για διαφορετικού τύπου μέτρα πυροδοτεί το γεγονός ότι το lockdown δεν αποδίδει όσο ανέμεναν οι ειδικοί, με μέλη της επιστημονικής κοινότητας να εισηγούνται την επανεξέταση του μείγματος περιορισμών που βρίσκεται σε ισχύ.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημείωσε ότι ναι μεν η κατάσταση είναι ανησυχητική, ωστόσο είναι καλύτερη σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, όταν ο αριθμός των διασωληνωμένων είχε υπερβεί τους 600. Όπως είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, το πρόβλημα σήμερα εντοπίζεται κυρίως στην Αττική, όπου βρίσκονται οι περισσότεροι εκ των 400 διασωληνωμένων, ενώ η κατάσταση είναι καλύτερη στην υπόλοιπη χώρα.

Ως προς το γιατί το lockdown δεν αποδίδει όσο αναμενόταν, είπε πως υπάρχουν πολλοί λόγοι, με τους πολίτες –λόγω δικαιολογημένης κόπωσης- να αναζητούν τεχνάσματα για να αποφύγουν τα μέτρα. Για τον λόγο αυτό, όπως εξήγησε, θα πρέπει να αναζητηθεί ένα νέο μείγμα μέτρων, το οποίο θα εκτονώσει την κούραση των πολιτών.

Πάντως, ο ίδιος τάχθηκε κατά της εφαρμογής του sms στο 13032 για το λιανεμπόριο, εκτιμώντας ότι θα δημιουργήσει συνωστισμό, ενώ πρότεινε επαναλειτουργία της αγοράς με τη μέθοδο click in shop. Συνέστησε δε λίγη υπομονή ακόμη, προβλέποντας ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών το καλοκαίρι θα πλησιάσει η επιστροφή στην κανονικότητα.

Στην ανάγκη επανεξέτασης του μείγματος μέτρων στάθηκε και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι αυτή την περίοδο διαχρονικά παρατηρείται αύξηση των ιώσεων. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι τα νεότερα στοιχεία από τα λύματα της Αττικής δεν δείχνουν καμία σημαντική μείωση του ιικού φορτίου.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, ανέφερε ότι η επαναλειτουργία των καταστημάτων και η επιστροφή στα δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία πρέπει να γίνει ταυτόχρονα. Όπως τόνισε –μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό- μετά τις 15 Μαρτίου δεν γίνεται να συνεχιστεί το lockdown.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι όλοι έπρεπε να προσαρμοστούμε στα μέτρα και δυστυχώς δεν το κάναμε, φέρνοντας ως παράδειγμα τις εικόνες συνωστισμού στις παραλίες. Ως προς τις ΜΕΘ Covid στην Αττική, είπε ότι το βράδυ της Δευτέρας υπήρχε 93% κάλυψη, ενώ συμπλήρωσε ότι κατά την κρίση της, περάσαμε το πικ της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση