GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ σε πιο σκληρό lockdown!

Ασφυκτικός είναι ο κλοιός της πανδημίας που περιβάλλει ολόκληρη τη χώρα εκτινάσσοντας καθημερινά τα κρούσματα και οδηγώντας με μαθηματική ακ...


Ασφυκτικός είναι ο κλοιός της πανδημίας που περιβάλλει ολόκληρη τη χώρα εκτινάσσοντας καθημερινά τα κρούσματα και οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια τα νοσοκομεία σε κατάρρευση. Παρά τους γοργούς ρυθμούς εμβολιασμού του πληθυσμού, στη θέση του τείχους ανοσίας ορθώθηκε τείχος πανδημικής ασφυξίας που τροφοδοτεί με νέες μολύνσεις όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, και κυρίως την Αττική, όπου πλέον αναδιατάσσεται εσπευσμένα το Σύστημα Υγείας για να μπορέσει να περιθάλψει όχι μόνο τα θύματα του κοροναϊού αλλά και τους χιλιάδες ασθενείς που νοσούν από «συνήθεις» ασθένειες.

Το απόγευμα της Τρίτης, στα νοσοκομεία της Αττικής υπήρχαν διαθέσιμες μόλις 19 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας COVID. Κατάσταση στο αδιαχώρητο. Γιατροί και νοσηλευτές ζουν με την αγωνία πως θα βγουν οι εφημερίες ενώ το Υπουργείο Υγείας θέτει σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο τρία νοσοκομεία θα μετατραπούν αποκλειστικά σε νοσοκομεία COVID ενώ το ίδιο θα συμβεί και σε ολόκληρες κλινικές.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα

Η εντολή από την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη για αυστηροποίηση των ελέγχων, ιδιαίτερα το επόμενο χρονικό διάστημα. Στο στόχαστρο βρίσκεται η Τσικνοπέμπτη στις 4 Μαρτίου αλλά και η Καθαρά Δευτέρα στις 15 Μαρτίου, όπου αναμένεται να υπάρξει μεγάλη κινητικότητα, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στους ειδικούς και ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις για περιορισμούς στην χρήση του κωδικού «6» που αφορά στη μετακίνηση για σωματική άσκηση ή κίνηση με κατοικίδιο.

Άγνωστο παραμένει επίσης και για το τι θα γίνει στις 25 Μαρτίου όπου είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Οι Ενοπλες Δυνάμεις ετοιμάζονται για την παρέλαση, η οποία ωστόσο μπορεί να γίνει χωρίς κόσμο και καλεσμένους.

Ορόσημο το Πάσχα
Η ημερομηνία ορόσημο παραμένει το Πάσχα στις 2 Μαΐου, όπου ο εμβολιασμός σε συνδυασμό με τη βελτίωση του καιρού, ίσως αποτελέσουν και την αρχή του τέλους της πανδημίας όπως άλλωστε προσδοκά και έχει δηλώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ήδη, στη χώρα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, το επόμενο χρονικό διάστημα οι εμβολιασμοί θα επιταχυνθούν.

Κλειδώνουν τα μέτρα

Σε έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη θα «κλειδώσουν» τα μέτρα με τα οποία θα πορευτούμε τις 2 τελευταίες εβδομάδες του lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο τραπέζι σχέδιο αλλαγής των μετακινήσεων, με το πρώτο μέτρο τις αλλαγές στα SMS.

Αλλαγές στους κωδικούς «4» και «6»

Επί του παρόντος εξετάζεται η αναμόρφωση των κωδικών «4» και «6». Ενδέχεται να υπάρξει ένας νέος αριθμός για την σωματική άσκηση. Και αυτό διότι τεχνικά από το σύστημα διαπιστώνεται ότι υπάρχει πρόβλημα καθώς δεν μπορείς να στείλεις ένα ή δύο μηνύματα.

Μία πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι είναι να μην γίνεται χρήση πια του αριθμού 6 για βόλτες στην παραλία και εξερεύνηση στο βουνό. Έτσι δεν αποκλείεται οι ειδικοί να εισηγηθούν η χρήση του αριθμού 6 να γίνεται αυστηρώς για σωματική άσκηση και όχι για βόλτες σε άλλους δήμους και γενικότερα μακριά από το σπίτι του πολίτη.

Όσον αφορά το «4» έχει παρατηρηθεί ότι χρησιμοποιείται το ίδιο συχνά με το «6». Η απόφαση είναι να αλλάξει η χρήση του «6».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση