GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η NIKE! ΣΑΛΟΣ με τα «παπούτσια του Σατανά...»

Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε με τα λεγόμενα "παπούτσια του σατανά", η NIKE αποφάσισε να μηνύσει την κολεκτίβα που τα κυκλοφόρη...


Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε με τα λεγόμενα "παπούτσια του σατανά", η NIKE αποφάσισε να μηνύσει την κολεκτίβα που τα κυκλοφόρησε. 

Τα αποκαλούμενα «παπούτσια του σατανά», που φέρεται να έχουν μια σταγόνα αληθινού αίματος στις σόλες τους και σατανιστικά σύμβολα προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΙΚΕ.
Η γνωστή μάρκα αθλητικών ειδών αποφάσισε να μηνύσει την καλλιτεχνική κολεκτίβα MSCHF που προχώρησε στην κυκλοφορία του συγκεκριμένου μοντέλου παπουτσιών, καθώς οι δημιουργοί του έχουν χρησιμοποιήσει ως πρότυπο ένα ζευγάρι Nike Air Max 97s.

Τα εν λόγω παπούτσια, που κοστίζουν 1.018 δολάρια κι έγιναν με τη χρήση τροποποιημένων Nike Air Max 97s, κυκλοφόρησαν σε 666 ζευγάρια και μέσω της διαφήμισής τους από τον ράπερ Lil Nas X έγιναν sold out εν ριπή οφθαλμού.

Η αμερικανική εταιρεία κάνει λόγο για παραβίαση εμπορικών σημάτων και στη μήνυσή της τονίζει ότι τα μη εγκεκριμένα «παπούτσια του Σατανά» είναι πιθανό να προκαλέσουν σύγχυση και να δημιουργήσουν λανθασμένη συσχέτιση μεταξύ των προϊόντων της MSCHF και της Νike.
Συγκεκριμένα, η Νike λέει πως έχει προκληθεί σημαντική σύγχυση στην αγορά καθώς έχει γίνει κίνηση για μποϊκοτάζ στα προϊόντα της.
Τα παπούτσια σε μαύρο και κόκκινο χρώμα κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα με τo τραγούδι του Lil Nas X με τίτλο «Montero» (Call Me By Your Name).
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά το παρελθόν η MSCHF δεν είχε δεχτεί μήνυση από την Nike όταν είχε και πάλι μετατρέψει ζευγάρια Nike Air Max 97 σε «αθλητικά του Ιησού» με αγιασμό και σταυρούς στα κορδόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση