GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ! Με self test κάθε Δευτέρα και Πέμπτη η επιστροφή στα σχολεία...

Στις 12 Απριλίου ανοίγουν τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια της χώρας, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Νίκη Κεραμέως.  Εκτός από τα μέτρα που ...


Στις 12 Απριλίου ανοίγουν τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια της χώρας, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Νίκη Κεραμέως. 

Εκτός από τα μέτρα που ήδη ίσχυαν, προστίθεται επίσης η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ δύο φορές την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Στην Ειδική Αγωγή τα τεστ είναι υποχρεωτικά για τους εκπαιδευτικούς, ενώ γίνεται ισχυρή σύσταση για τους μαθητές.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν το τεστ από το φαρμακείο με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τα τεστ θα είναι διαθέσιμα από αύριο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το επόμενο τεστ.

Η κα Κεραμέως είπε ότι το τεστ είναι καλό να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ από την ημέρα που προβλέπεται. Το αποτέλεσμα του θα δηλώνεται στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr, η είσοδος στην οποία θα γίνεται με τους κωδικούς του Taxisnet.

Σε αρνητικό τεστ θα εκδίδεται από την ιστοσελίδα και θα τυπώνεται η σχετική σχολική κάρτα, η οποία θα επιδεικνύεται την πρώτη ώρα κάθε Δευτέρας και Πέμπτης. Αν το τεστ βγει θετικό θα εκδίδεται από την ιστοσελίδα η σχετική δήλωση, για να ακολουθήσει ράπιντ τεστ σε δημόσια δομή. Αν και το επαναληπτικό τεστ βγει θετικό τότε θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Σε περίπτωση αρνητικού επαναληπτικού τεστ, ο μαθητής θα μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι θα ισχύσουν και όλα τα μέτρα που εφαρμόζονταν πριν το κλείσιμο των σχολείων. Αυτά είναι:
– η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
– τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
– οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
– η χρήση αντισηπτικών,
– οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
– οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά,
– τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.
«Συζητάμε συστηματικά με την Επιτροπή των Ειδικών και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης, και ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να επαναλειτουργήσει η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και για αυτές» πρόσθεσε η κα Κεραμέως.


1 σχόλιο

  1. Αφου η Κεραμεως αποφασισε για το ανοιγμα των σχολειων,ας αποφασισει ο Τσιορδας για τα βιβλια των μαθηματικων και ο Συψας για τα λαθη στη γλωσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση