GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΕ ΔΙΚΗ ο Σαλβίνι για τους 147 μετανάστες του πλοίου Open Arms...

Tην παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, για στέρηση ατομικής ελευθερίας 147 μεταναστών και προσφύγων, αποφάσ...

Tην παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, για στέρηση ατομικής ελευθερίας 147 μεταναστών και προσφύγων, αποφάσισε χθες  Σάββατο ο δικαστικός του Παλέρμο, αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες. 

Η υπόθεση αφορά τους επιβαίνοντες στο πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms, οι οποίοι αναγκάσθηκαν να περιμένουν μια εβδομάδα πριν αποβιβαστούν σε ιταλικό λιμάνι, τον Αύγουστο του 2019, λόγω άρνησης του Σαλβίνι (που τότε διατελούσε υπουργός Εσωτερικών) να δώσει το αναγκαίο «πράσινο φως». Οι ακροαματικές διαδικασίες της δίκης θα αρχίσουν στις 15 Σεπτεμβρίου.

«Παραπέμπομαι σε δίκη επειδή υπερασπίσθηκα την χώρα μου; Θα πάω, λοιπόν, στο δικαστήριο, με ψηλά το κεφάλι, εξ ονόματος όλων» δήλωσε ο ίδιος ο Σαλβίνι με ανάρτησή του στο Twitter.

Η πάγια θέση του Σαλβίνι είναι ότι όλη η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, συμμεριζόταν την θέση του και ότι είχε ζητήσει σαφείς δεσμεύσεις για ανακατανομή των μεταναστών και προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Open Arms, από την πλευράς της, έγραψε στο Twitter: «Είμαστε ευτυχισμένοι και για τους τόσους ανθρώπους που σώσαμε, τα τελευταία χρόνια». Η θέση της ΜΚΟ είναι ότι παραβιάσθηκε η βασική αρχή της διάσωσης ναυαγών, στο βωμό της πολιτικής προπαγάνδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση