GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΣΙΟΔΡΑ! Τι είπε για τις ηλικίες 20-50 ετών και τις θρομβώσεις από το εμβόλιο...

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ηλικίες 20-50 ετών έκρουσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σε διάλεξη του στην Ακαδημία Αθηνών, με θέμα «Πανδημ...


Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ηλικίες 20-50 ετών έκρουσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σε διάλεξη του στην Ακαδημία Αθηνών, με θέμα «Πανδημία SARS-COV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας». 

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «ο κορωνοϊός το τελευταίο διάστημα προσβάλει τις ηλικίες 20 έως 50 ετών» και υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού».

Ο καθηγητής παρουσίασε έναν πίνακα «θερμοκρασίας» σημειώνοντας ότι απεικονίζει το πώς ανοίγει η ψαλίδα που δείχνει πως η επιδημία προσβάλει αυτές τις ηλικίες. «Το κόκκινο απλώνεται και προσβάλει αυτό τον πληθυσμό», τόνισε, σημειώνοντας ότι αυτό το μοτίβο παρατηρείται στις ΗΠΑ καθώς και σε μεγάλο μέρος του κόσμου.




Αναφερόμενος στα εμβόλια ξεκαθάρισε πως «δεν φέρουν τον ιό, αλλά διδάσκουν την άμυνα μας πως θα τον σκοτώσει», σημειώνοντας ότι «τα εμβόλια βοηθούν στη μείωση των περιστατικών και θανάτων που αποδίδονται στον κορωνοϊό».

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι όποιος νοσήσει από κορωνοϊό έχει πιθανότητα 1/64 να πάθει θρόμβωση, ενώ εάν κάποιος έχει κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca έχει πιθανότητα θρόμβωσης 1/100.000.

Παρουσιάζοντας τον παρακάτω πίνακα, τόνισε πως τα περιστατικά θρομβώσεων που φέρονται να σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca αφορούν σε 1 άτομο ανά 100.000, «στο χειρότερο σενάριο».

«Δεν είμαστε αντίθετοι με την φάρμακο-επαγρύπνηση και την στοχευμένη έρευνα, εντούτοις πρέπει να αναφερθούμε στο τεράστιο συγκριτικό όφελος του εμβολιασμού», πρόσθεσε.




Αναφορικά με τις θεραπευτικές επιλογές, είπε ότι δυστυχώς ακόμα «δεν έχουμε αντιικό φάρμακο που θα χορηγούνταν στην αρχή της νόσου». «Ακόμα, ένα χρόνο μετά, ερευνούμε ποια φάρμακα βοηθούν», τόνισε.

Έκανε δε ειδική αναφορά στο παράδειγμα του Ισραήλ: «Περισσότερα από 5 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κι αυτό οδήγησε σε μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων». Και πρόσθεσε: «Τα εμβόλια είναι η ορατή λύση για τον περιορισμό της νόσου. Μετά το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη χώρα που έχει προχωρήσει στους εμβολιασμούς». «Όσο περισσότεροι εμβολιασμοί τόσο καλύτερα», συμπλήρωσε. 

2 σχόλια

  1. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ.ΠΩΣ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ,ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΙ ΤΙΣ ΝΕΚΡΟΨΙΕΣ; ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση