GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ! Ανοίγει την Μ. Τρίτη η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς (με AstraZeneca) των 30-39 ετών...

Γραμμή εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 39 ετών ανοίγει από την Μεγάλη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ...


Γραμμή εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 39 ετών ανοίγει από την Μεγάλη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω των αποθεμάτων που υπάρχουν στο σκεύασμα της AstraZeneca.

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα ανοίγει την Μεγάλη Τρίτη για να κάνει όποιος θέλει «αρκετά νωρίτερα» το εμβόλιο της ΑΖ. Τόνισε -για άλλη μια φορά- ότι τα εμβόλια είναι «ασφαλή και οι κίνδυνοι εξαιρετικά χαμηλοί», λέγοντας ότι «με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας 440.000 πολίτες». Είπε ακόμη ότι το Μάιο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 4 του μήνα.

Για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49 ετών αναμένονται νεότερες ανακοινώσεις, ενώ τις πρώτες μέρες του Μαΐου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της J&J.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι ο εμβολιασμός θα συνεχίζεται τις καθημερινές έως αργά την νύχτα (22.00), ενώ θα επεκταθεί χρονικά και τα Σαββατοκύριακα. Επίσης εμβολιασμοί θα διενεργούνται και σε ιδιωτικά κέντρα. Σημείωσε δε ότι τον Μάιο αναμένεται να γίνουν έως 2,5 εκατ. εμβολιασμοί και τον Ιούνιο έως 4 εκατ. εμβολιασμοί.

Αναφέρθηκε επίσης στην σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι «οι μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί δεν νοσούν βαριά» και έκανε έκκληση σε όλους να εμβολιασμούς και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες.

Προγραμματισμός εμβολιασμών 
Με βάση τον προγραμματισμό της Επιτροπής Εμβολιασμών, άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59 και όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους ήδη έχουν κλειστεί 138.000 ραντεβού.

Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ηλικίες 50-54.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 2.645.000 εμβολιασμοί. Σήμερα αναμένεται να ξεπεραστούν οι 50.000 εμβολιασμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση