GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΟΜΒΑ από τον Τσίπρα: «Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε!»

Αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ότι ο εμβολιασμός με τα εμβόλια της AstraZeneca ...

Αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ότι ο εμβολιασμός με τα εμβόλια της AstraZeneca γίνεται «για να ξεστοκάρουμε».... 

 Μιλώντας το πρωί στον Antenna, κατά τη διάρκεια μιας εφ’ όλης της ύλης επίθεσης που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:
«Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε. Δεν υπονοώ ότι είναι επικίνδυνο. Θα μιλήσω καθαρά και θα πω ότι δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ θα έξω από τα δόντια ότι υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός να έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Δεν μπορεί να δημιουργεί υπόνοιες μόνο στην ΕΕ και στις άλλες χώρες να είναι μια χαρά. Όλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορωνοϊό και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο και ενδεχομένως να μην γλυτώσει (..) Κι αυτό που λένε για τις θρομβώσεις οι επιστήμονες είναι ότι αν εντοπιστούν νωρίς αντιμετωπίζονται. Ενώ ο κοροναϊός όχι».

«Δυστυχώς δεν είχαμε την επάρκεια των εμβολίων για να μπορέσει γρήγορα να εμβολιαστεί ο κόσμος. Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το εμβόλιο της AstraZeneca. Εδώ θα πω ότι υπάρχουν και οικονομικοί λόγοι και συμφέροντα από πίσω. Δεν μπορεί να έχει κάνει όλη η Βρετανία το εμβόλιο της AstraZeneca και να μην υπάρχει πρόβλημα και η Ευρώπη να έχει πρόβλημα. Όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες, αλλά πρέπει να πούμε ότι η πιθανότητα για παρενέργειες από το εμβόλιο είναι πολύ μικρότερη από την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος τον κοροναϊό», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτή η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πορκάλεσε γρήγορα έντονες αντιδράσεις στα social media και όχι μόνο. 


Δριμεία κριτική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα όσα είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, άσκησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

"Σήμερα ξεπέρασε τον χειρότερο εαυτό του"
Η κ. Πελώνη κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για "ανευθυνότητα" και "καταστροφολογία" ενώ είπε ότι "σήμερα ξεπέρασε τον χειρότερο εαυτό του".
"Σήμερα, ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του, κάνοντας την αδιανόητη για πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωση ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να "ξεστοκάρει" είπε συγκεκριμένα η κ. Πελώνη.
Πρόσθεσε ότι "είναι η πολλοστή φορά εν μέσω της πανδημίας που ο κ. Τσίπρας αντί να καλέσει σε τήρηση των μέτρων και να συστήσει στους πολίτες να εμβολιαστούν, ψαρεύει στα θολά νερά της καταστροφολογίας.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ.Τσίπρας "προσβάλλει τους νέους που ήδη εμβολιάζονται. Και μετατρέπει τον εαυτό του σε αρνητή του μεγαλύτερου διακυβεύματος της εποχής που είναι το χτίσιμο του τείχους ανοσίας" και κατέληξε:
"Ανεύθυνος και πλέον αυταπόδεικτα συνειδητός υπονομευτής της εθνικής προσπάθειας κατά της πανδημίας, το μόνο που δεν είπε καθαρά ο κ. Τσίπρας, είναι να μην κάνει κανείς το εμβόλιο".

Η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσου Ηλιόπουλου στην κυβερνητική εκπρόσωπο
"Θέλει πολύ μεγάλο θράσος να μιλούν για ανευθυνότητα στον εμβολιασμό αυτοί που έσπευσαν να εμβολιάσουν 38άρηδες υπουργούς και συνεργάτες τους εδώ και πέντε μήνες, ενώ όλοι οι συνομήλικοι τους περίμεναν πότε θα έρθει η σειρά τους.
Θέλει πολύ μεγάλο θράσος το όψιμο ενδιαφέρον για τους νέους, όταν εδώ και έναν χρόνο άθλια τους στοχοποιείς ως υπαίτιους για την πανδημία.
Το να επιτίθεσαι, όμως, στον πολιτικό σου αντίπαλο με τη κατηγορία ότι ενθαρρύνει τον αντι εμβολιασμό, τη στιγμή που αυτός κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια και ειδικά της AstraZeneca, δε θέλει απλά θράσος, θέλει «Πελώνειο» θράσος.
Με την ανακοίνωση της αυτή η κυβερνητική εκπρόσωπος αποδεικνύει τον απόλυτο κυνισμό της κυβέρνησης. Δεν τους ενδιαφέρει ποια διαστρεβλωμένα μηνύματα θα εκπέμψουν για τον εμβολιασμό, αρκεί να το χρεώσουν στον Τσίπρα.
Είναι σίγουρο ότι οι σημερινές ανακοινώσεις της δεν θα έχουν καλύτερη τύχη από τις παλαιότερες αναρτήσεις της στο twitter".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση