GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ! Οι Γερμανοί θεωρούν «λάθος επιλογή» τον Λάσετ για διάδοχο της Μέρκελ...

Ως «λάθος επιλογή» χαρακτηρίζουν το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την καγκελαρία στον Άρμιν Λάσετ, η πλειοψηφία των Γερμανών....


Ως «λάθος επιλογή» χαρακτηρίζουν το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την καγκελαρία στον Άρμιν Λάσετ, η πλειοψηφία των Γερμανών. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η επιλογή του κ. Λάσετ αντί του Μάρκους Ζέντερ για το χρίσμα δεν ήταν η σωστή, ενώ μεταξύ των υποστηρικτών του CDU και της CSU η ίδια άποψη εκφράζεται από το 77%.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο ερώτημα της απευθείας επιλογής Καγκελάριου, προηγείται σημαντικά η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ με 30%, ακολουθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και σημερινός Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς με 17% και τελευταίος κατατάσσεται ο Άρμιν Λάσετ, με μόλις 11% της προτίμησης.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Χριστιανική Ένωση προηγείται με 29%, ακολουθούν οι Πράσινοι με 25%, το SPD με 15%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 10%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 9% και η Αριστερά με 7%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση