GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παράθυρο για νέες προσλήψεις (αρεστών) στην ΕΡΤ...

Προκηρύχτηκαν 8 θέσεις προϊσταμένων για περιφερειακούς σταθμούς στην ΕΡΤ. Ωραία φάμπρικα ανοίγει η Διεύθυνση Περιφερειακών Σταθμών στην ΕΡΤ ...


Προκηρύχτηκαν 8 θέσεις προϊσταμένων για περιφερειακούς σταθμούς στην ΕΡΤ.

Ωραία φάμπρικα ανοίγει η Διεύθυνση Περιφερειακών Σταθμών στην ΕΡΤ (Δήμητρα Τζαγαδούρα, η διευθύντρια) υπό την καθοδήγηση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων Φώτη Καφαράκη. Η κ. Τζαγαδούρα, όπως σας λέγαμε και χθες, επικοινώνησε με δημοσιογράφους περιφερειακών σταθμών και τους ενημέρωσε ότι δεν θα τοποθετηθεί προϊστάμενος από τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους και θα γίνει προκήρυξη ενδιαφέροντος ώστε να επιλεγεί άλλο πρόσωπο από την τοπική αγορά για κάθε έναν από αυτούς τους περιφερειακούς σταθμούς.

Κι έγινε για 8 (ανέβηκαν ήδη στη Διαύγεια): Ζάκυνθος, Καλαμάτα, Χανιά, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Φλώρινα και Πάτρα.

Σημειωτέον ότι: Τα Χανιά έχουν 17 ήδη μόνιμους εργαζόμενους, η Ορεστιάδα 8, η Κομοτηνή 13, ο Βόλος 17 και η Φλώρινα 9. Κανείς από αυτούς δεν κρίνεται ικανός και θα γίνουν προσλήψεις απ έξω κατευθείαν για τη θέση του προϊσταμένου; Τα κριτήρια αυτονόητα...

Οπως δεν κρίθηκε ικανή η έως τώρα προϊσταμένη του σταθμού του Αιγαίου Αναστασία Σπυριδάκη και τοποθετούν νέα προϊσταμένη τη Δήμητρα Λαχούρη, η οποία ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει τοποθετηθεί από την ΕΡΤ1 στον περιφερειακό σταθμό. Απλώς δουλεύει με απόσπαση εκεί, από το σπίτι της στη Χίο. Σημειωτέον επίσης ότι η κ. Λαχούρη δεν διαμένει στη Μυτιλήνη που είναι η έδρα του σταθμού και είναι άξιο απορίας πως θα τον διευθύνει από τη Χίο, αν συνεχίσει να ζει εκεί. Υπενθυμίζουμε ότι οι ανταποκρίσεις της Αναστασίας Σπυριδάκη για τη Μόρια και τη δραστηριότητα χρυσαυγιτών στη Μυτιλήνη, με τα γνωστά επεισόδια, είχαν δυσαρεστήσει τότε τη διοίκηση των ειδήσεων της ΕΡΤ. Είχαν προχωρήσει και σε λογοκρισία αν θυμάστε (διαβάστε το link παραπάνω).

Ανακοίνωση από την ΠΟΣΠΕΡΤ

Η δημιουργία ενός μικρού «επιτελικού κράτους» εντός της ΕΡΤ «καθ΄ομοίωσιν» εκείνου που εδρεύει στο Μ. Μαξίμου,είναι εμμονική ιδέα στο μυαλό της διοίκησης. Με αυτό το σκεπτικό και οι τωρινές «εκκαθαριστικές» τους «επιχειρήσεις» που αυτή τη φορά είχαν ως στόχο τους προϊστάμενους των περιφερειακών σταθμών.
Χωρίς καμία αντικειμενική αιτία, χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος στο προσωπικό για αυτές τις θέσεις , χωρίς κανένα πρόσχημα, με αναξιοκρατία, συνεχίζοντας τα ρουσφέτια, με τον γνωστό αλαζονικό τρόπο του « είμαι αφεντικό και κάνω ότι θέλω» , εξαπέλυσαν ένα πογκρόμ εναντίον συναδέλφων που είχαν κριθεί διαχρονικά ως άξιοι και ικανοί προϊστάμενοι των αντίστοιχων περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ. Στη θέση τους και με διαδικασίες φυσικά του τύπου «απ΄ευθείας ανάθεση» (είπαμε καθ΄ομοίωσιν του επιτελικού κράτους) τοποθετήθηκαν με κριτήριο τίς γνωστές «αξιοκρατικές» προδιαγραφές που εφαρμόζονται ήδη, 16 νέοι προϊστάμενοι, εκ των οποίων οι 8 απο την «ελεύθερη αγορά» των …αρίστων και άλλοι 8 από την «εσωτερική» προσφορά των …προθύμων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκδικητικής συμπεριφοράς η περίπτωση του περιφερειακού σταθμού Μυτιλήνης. Όλοι γνωρίζουν από τις καταγγελίες μας, την ωμή λογοκριτική παρέμβαση της διοίκησης στην εξαιρετική δουλειά των εκεί συναδέλφων μας για το μεταναστευτικό και τους πρόσφυγες
Μπορεί πριν λίγες ημέρες ο κ. Ζούλας να δήλωνε σε εφημερίδα ότι το όνειρό του όταν έφευγε από το Μαξίμου κατηφορίζοντας στην Αγία Παρασκευή ήταν «να κουνηθεί το μεγάλο καράβι (ΕΡΤ) και να βρει έναν προορισμό», και ο κ. Γαμπρίτσος σαν πιο μεγάλος (μεγαλύτερος από το μέσο ηλικιακό όρο του «γερασμένου» -όπως ο ίδιος λέει – προσωπικού ) να μιλούσε για ταγκό, όμως με αυτά τα μυαλά και αυτό το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό μοντέλο διαχείρισης, περιφρόνησης και απαξίωσης του προσωπικού της ΕΡΤ, το «καράβι» πηγαίνει προς τα βράχια , την ώρα που και οι δυό τους χορεύουν ανέμελα με τη κυβέρνηση και όσους διαπλέκονται με αυτήν.

Κ. Γαμπρίτσο, κ. Ζούλα και κύριοι του επιτελικού κράτους πάρτε το χαμπάρι
Αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια ΕΡΤ ανοικτή στην κοινωνία κι όχι για μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοικτή μόνο στα συμφέροντα της διαπλοκής και σε εκείνους που θέλουν την κοινωνία παραδομένη στην κατάθλιψη, στην ανασφάλεια, στην πανδημία , στην φτώχεια και στην εκμετάλλευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση