GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΓΕΥΜΑ! Αλλάζει ώρα η ...Ανάσταση

H Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την Εκκλησία συζητούν το ενδεχόμενο να αλλάξει ώρα η Ανάσταση.  Οι λόγοι είν...


H Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την Εκκλησία συζητούν το ενδεχόμενο να αλλάξει ώρα η Ανάσταση. 

Οι λόγοι είναι προφανείς: Δεν μπορεί φέτος υπό τις παρούσες συνθήκες να γίνει ανάσταση στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως γίνεται δηλαδή παραδοσιακά κάθε χρόνο διότι θα ισχύει και εκείνο το βράδυ η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Από την άλλη δεν θα κάνουμε Ανάσταση όπως πέρυσι από τα σπίτια μας, θα επιτραπεί κάποιος αριθμός ατόμων στους ναούς. Το πιθανότερο είναι η Ανάσταση να μεταφερθεί κάποιες ώρες νωρίτερα.

Αυτό αναμένεται να αποφασιστεί αυτή την εβδομάδα που διανύουμε, καθώς ένα σημαντικό θέμα είναι το τι θα γίνει με την έλευση του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, το οποίο παραδοσιακά έρχεται περίπου το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

Εφόσον η Ανάσταση γίνει νωρίτερα, θα πρέπει να τροποποιηθεί και η ώρα έλευσης.

Ανάσταση… στις 19:00;
Ανάσταση φέτος θα κάνουμε νωρίτερα, δηλαδή στις 19:00, ή στις 20:00, ή 21:00.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, κάπου εκεί αναμένεται να είναι η ώρα της Ανάστασης, καθώς μετά ο κόσμος θα πρέπει να τηρήσει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Από την πλευρά της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων λένε ότι οι ιερείς και όλοι όσοι βρίσκονται πέριξ της εκκλησίας τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα και μάλιστα όταν υπάρχει περίπτωση που κάποιοι πιστοί ενδεχομένως δεν τηρούν είναι εκεί για να επιβάλλουν την τήρηση των μέτρων.
Οι ανακοινώσεις και οι αποφάσεις βεβαίως τελικά για το τι ακριβώς θα γίνει, θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή. Τότε θα ξέρουμε όλο το χρονοδιάγραμμα για το πώς θα γίνει η ανάσταση και νωρίτερα φέτος γιατί και αυτό είναι σημαντικό θα γίνουν και όλες οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση