GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΜΟΦΩΝΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ! Ένοχος για τη δολοφονία του Φλόιντ ο Σόβιν...

Ένοχος για όλες τις κατηγορίες σχετικά με τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ κρίθηκε ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν από το σώμα των ενόρκων.  Ο ...


Ένοχος για όλες τις κατηγορίες σχετικά με τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ κρίθηκε ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν από το σώμα των ενόρκων. 

Ο Σόβιν κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες: ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία που προκάλεσε τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο. Η απόφαση των 12 ενόρκων ήταν ομόφωνη.

Μετά την ανάγνωση της απόφασης, ο πρώην αστυνομικός μεταφέρθηκε εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου με χειροπέδες.

Με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας των ενόρκων, πλήθος κόσμου που βρισκόταν συγκεντρωμένο σε δρόμους στη Μινεάπολη της Μινεσότα ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

Σε δήλωσή τους, οι δικηγόροι της οικογένειας Φλόιντ ανέφεραν πως η ετυμηγορία «ξεπερνάει αυτήν την πόλη και έχει σημαντικές επιπτώσεις για τη χώρα και τον κόσμο». Αυτή η ετυμηγορία είναι ένα σημείο καμπής στην ιστορία», σχολίασε ο δικηγόρος Μπεν Κραμπ.

Οι ένορκοι συζήτησαν για τέσσερις ώρες τη Δευτέρα και συνεδρίασαν εκ νέου την Τρίτη. Ο Σόβιν αντιμετωπίζει ποινή ως και 40 ετών κάθειρξης.

Επί εννέα λεπτά, ο Σόβιν παρέμεινε γονατισμένος πάνω στον 46χρονο Φλόιντ, ο οποίος ήταν ξαπλωμένος μπρούμυτα στο έδαφος, με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες στην πλάτη.

Η δίκη διεξήχθη σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στην πόλη οργανώνονται και πάλι καθημερινές διαδηλώσεις, μετά τον πρόσφατο θάνατο νεαρού Αφροαμερικανού ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση