GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΓΟΣ από τον Κ. Μητσοτάκη: «Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης...»

«Η εκτίμησή μου είναι ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα», τόνισε στην διάρκεια της τριτολογίας του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης....


«Η εκτίμησή μου είναι ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα», τόνισε στην διάρκεια της τριτολογίας του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Με μια απάντηση στις αναφορές του γγ του ΜεΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη, ξεκίνησε την τριτολογία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πανδημία και την Οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως «η έκφραση σας κ. Βαρουφάκη, «το τίποτε που κυβερνάει», είναι επιεικώς προσβλητική. Είναι στην πραγματικότητα το 40% των Ελλήνων» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως η δική του αναφορά στον «σουρεαλισμό» δεν ήταν προσβλητική.

Απαντώντας στη συνέχεια στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την ενίσχυση με 330 εκατομμύρια στον κλάδο της εστίασης και το ενδεχόμενο να μην ωφεληθούν όλοι, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρχει κανένας κόφτης σε ό,τι αφορά στον αριθμό των εργαζομένων. Αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης που έχασαν το 30% του τζίρου τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες δεν θα έχει κανένα κόφτη. Θα σας ζητούσα κ. Τσίπρα να επικοινωνήσετε με τον κλάδο της εστίασης και να σας πουν εκείνοι πως υποδέχτηκαν τα χθεσινά μέτρα στήριξης».

Και συνέχισε λέγοντας: «Στον τομέα της εστίασης 6 στις 7 επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπ όψιν το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό δε σημαίνει πως η ανάκαμψη την επόμενη ημέρα θα είναι αυτόματη. θα χρειαστεί ενίσχυση και την επόμενη ημέρα. Εκτίμηση μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα βάσει των τωρινών επιδημιολογικών δεδομένων».

Πρωτολογία: Δεν μιλάμε για άνοιγμα, αλλά για αναπροσαρμογή
«Οι καινούργιες συνθήκες απαιτούν νέες αποφάσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «δεν μιλάμε για άνοιγμα, αλλά για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων». Πρόσθεσε δε με έμφαση ότι «περισσότερη ελευθερία σημαίνει περισσότερη υπευθυνότητα».

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών, σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στην οικονομία είπε ότι «σε πρώτη φάση επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα οι μετακινήσεις για αναψυχή και άσκηση μεταξύ των δήμων. Είναι καλύτερα να εκτονώνονται οι πολίτες και να ενισχύεται η αγορά, παρά να συγκεντρώνονται σε σπίτι όπου βγάζουν μάσκες και χαλαρώνουν τα μέτρα. Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξουν τα σχολεία με πρώτα τα λύκεια».

Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις να βλέπουμε φαινόμενα συνωστισμού, γιατί με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο οι περιορισμοί μειώθηκαν, μπορεί να επανέλθουν». Συμπλήρωσε δε ότι «αν το μέτρο το διατηρούσαμε για μεγάλο διάστημα θα αποκτούσε ταξικά χαρακτηριστικά».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση